SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Maaşlar Kimden Çıkıyor?"

A- A+ PAYLAŞ
İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata’nın muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda köylerinin senelerdir hizmet almadığını belirten muhtarlar sert tepki gösterirken bazıları da toplantıyı terk etti. 
 
MUHTARLARDAN HİZMET TEPKİSİ
Merkeze bağlı köy muhtarları İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ile Özel İdare Salonu’nda bir araya geldi. Bazı köy muhtarları, köylerinin senelerdir hiçbir hizmet almadığını belirterek sert tepki gösterirken, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Özel İdare Kanunu’nun değiştirilip Meclise yaptırım yetkisi verilmesiyle sorunun çözülebileceğini söyledi.
 
‘ÇALIŞMA YAPILIYORMUŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR’
Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren’in de katıldığı toplantıda, muhtarların bir hayli tepkili olmaları dikkat çekerken, bazıları oturup köylerinin sorunlarını anlattı, bazıları da toplantıdan bir sonuç alınamayacağı gerekçesiyle salonu terk etti.
 
Muhtarların tamamına yakınının 2011 yılı içerisinde hizmet alamadıklarını belirtmeleri üzerine, Naci Şavata, tüm köylerin sorunlarının tamamını takip edemediğini belirterek, her muhtarın köylerinde olan sorunlarını bir dilekçe ile sadece kendisine ulaştırmalarını istedi.
 
Bazı köylerin yıllardır hiçbir hizmet almadığını öğrenen Şavata, ‘Maalesef bazı köylerin yapılması gereken ama yapılmayan çalışmaları, bize yapılıyormuş gibi gösteriliyor. En kısa sürede bu konuya ilişkin geniş bir araştırma yapacağız’ dedi.
 
ÖZEL İDAREYE VERDİ VERİŞTİRDİ
Öte yandan gerek DSİ ve belediyeye, gerekse Özel İdare’ye ait iş makinelerinin şahsi bahçesinde bazı çalışmalar yaptırdığı ileri sürülen  Ziraat Odası Başkanı ve Çamurlu Köyü Muhtarı Bayram Polatbaş, ise toplantıda Özel İdare’ye verdi veriştirdi.
 
346 işçinin Karayolları’na gönderilmesine tepki gösteren Polatbaş, ‘350 kişi ile çalışırken dahi operatör sıkıntısı çekiliyor. Operatör bir yana iş yapılamıyor. İşler aksıyor. Şimdi bu işçileri kaydırıyorsunuz. 100 kişi ile nasıl hizmet götüreceksini? Bu da demek oluyor ki artık Özel İdare Genel Sekreterliği de özelleşme sürecine girdi’ diye konuştu.
 
SULAMA BİRLİKLERİ ACİLEN ÖZELLEŞTİRİLMELİ
Naci Şavata, toplantının bir bölümünde muhtarlara seslenerek, sulama birliklerinin bir an önce özelleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Şavata; “Battalgazi Sulama Birliği’nde çalışanlar yaklaşık 4-5 aydır maaşlarını alamıyorlar. Çünkü sulama ücretlerini toplayamıyorlar. Böyle giderse en sonunda iflas edecekler. Çünkü maliye ve SSK gibi giderler hep üst üste biniyor ve külfet artıyor. En sonunda bu borçlar yönetime kalacak. Yönetim de bir şey yapamayacak ve iflas edecekler” dedi.
 
Bazı muhtarlar ise Özel İdare’de çalışanların sabah 10.00’da işe başladıklarını ve öğlene kadar çalışarak işi bıraktıklarını iddia ederek, bu kişilerin yarım gün çalışarak aldıkları maaşların kimin cebinden çıktığının irdelenmesi gerektiğini belirtiler.
 
YOL, KÖPRÜ VE KANALİZASYON İŞLERİ BEKLİYOR
Muhtarların tamamına yakınının 2011 yılı içerisinde hizmet alamadıklarını belirtmeleri üzerine, Naci Şavata, tüm köylerin sorunlarının tamamını takip edemediğini belirterek, muhtarların köylerinde olan sorunlarını bir dilekçe halinde yazarak sadece kendisine ulaştırmalarını istedi. Şavata, bu sayede yatırımları daha rahat takip edebileceklerini belirterek, sorunlardan da haberdar olmak istediğini söyledi. Bazı köylerin yapılması gereken çalışmaların kendilerine yapılıyormuş gibi gösterildiğini belirterek bu konuyu araştıracaklarını da sözlerine ekledi. Şavata ayrıca, 2012 yatırım programına 23 köyün alındığını da söyledi.
 
MUHTARLARIN DİLE GETİRDİKLERİ
Muhtarlar genel olarak toplantıda yol ve kanalizasyon sorunlarından bahsettiler. Bunlar arasında, Özal Köyü’ne 2011 yılı içerisinde hiçbir çalışma yapılmaması, Karaköy ile Karakaş arasında yapımı tamamlanan köprünün dolgusunun 1 yıldır yapılmadığı, Mahmudu Köyü’nün yollarının araçların gitmelerine bile elverişli olmadığı konuları yer alıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız