SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Mağara Doğa Harikası..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Polat beldesinde bulunan ve oluşum tarihi hakkında her hangi bir bilgi bulunmayan sulu mağaraya, Doğanşehir Kaymakamı Barbaros Baran, Polat Belediye Başkan Vekili Hasan Orman, Cumhuriyet savcıları Bekir Dikici ve Hasan Basri Gül ziyaret gerçekleştirdi.

Doğanşehir Kaymakam Barbaros Baran yaptığı açıklamada, "Burada bir doğa harikası mağara bulunuyor, çok etkilendim. Bu konuda sayın valimizin bilgileri var. Yolunu yaparsak burayı turizme kazandırmış oluruz. Bu mağara ile alakalı olarak belediye başkanımız bize bazı astım hastalıklarına iyi geldiğini söyledi. Bu konuda araştırma yaptıracağız. Bu mağaranın böyle bir tedavi edici yönü varsa bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Vekili Hasan Orman ise "Sulu mağara diye tanınan 2070 metre yüksekte bulunan permo- Triyas yaşlı kristalize kireç taşları yatay ve dikey şekilde değişen mağaranın uzunluğu yaklaşık 100 metre genişliği 3 ila 6 metre arasında değişiyor. Mağaranın ayrıca şuan gidişleri daralan 2 katı daha bulunmakta bu katlara el değmemiş durumda bizler turizme kazandırmak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız