SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Şoför Esnafının Çocuğuyum"

0
Güncellendi - 2016-11-18 00:55:59
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, beraberindeki oda başkanları ile birlikte Malatya Baro Başkanı Enver Han’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Keskin, Han7a yeniden seçilmesi nedeniyle yeni dönem görevinde başarılar dileyerek, “Bütün kalbimle Malatya içinde çalışmada bulunacağınızı, Malatya halkı için çalışacağınızı ve adaletten şaşmayacağınızı bildiğim bir arkadaşımızsınız. Bütün esnafımız ve oda başkanlarım adına ekibinize ve arkadaşlarınıza başarılar diliyorum. Bir esnaf çocuğunun Baro Başkanı olması bizim için bir onur ve gururdur. Yıllarca birlikte yakın çalıştık. Bu makama layıksınız. Çoğunluk bir oyla sizi tekrar bu makama layık gördükleri için tüm üyelerinize de ayrıca teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Allah’tan yeni görevinizi hayırlı uğurlu etmesini ve adaletten şaşmamanızı nasip etmesini diliyorum.” diye konuştu.

Baro Başkanı Enver Han ise, “Bugün burada benim için çok anlamlı bir ziyaret gerçekleşiyor. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ve çok değerli başkanlarımız ziyaret ediyorlar. Benim için esnaf deyince babam ve ağabeylerim, ailem aklıma geliyor.  Bir şoför esnafının çocuğuyum, esnaf çocuğuyum.  Esnafın halini ve derdini, yaşadığı sıkıntıları çok iyi bilirim. Esnaf çocuğu olmamdan dolayı hep gurur duydum. Mesleğe ilk başlarken, ilk avukatlık yıllarımda rahmetli babam nakliyeci esnafıydı, ‘Şevket başkanın yanına git ve selamımı söyle’ dedi. Benim Malatya’da ilk aldığım vekalet Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın vekaletiydi, benim için anlamlıdır, halen duygusal bağ taşırım ve halen benim için çok kıymetli bir yerdedir. Bugün halen Esnaf Odalarının Hukuk Müşavirliğini büyük bir şerefle bürom yürütmektedir. Ben her konuda esnafın yanında, esnafa hukuken her konuda yardımcı oldum. Hatta bir akaryakıt firmasının çok meşhur bir davası, ‘Ağzı olan konuşuyor’ davasında da esnafın yanında yer almıştım. Kamyoncu esnafının önüne her geleni almaması gerektiğinden kaynaklı ülkenin gündemine oturan bir davayı 99 veya 2000’li yıllarda açmış, çok ciddi manada şoför esnafının hakkını ve hukukunu savunmuştum. Bu benim her zaman onur vesilem olmuştur. Tabiki Barolar adaletten yana, hukuktan yana, bağımsız yargıdan ve bağımsız savunmadan yana. Bundan ödün vermeyeceğimizi temin ederiz. Bizim için siyaset ikinci plandadır, siyaset bizim için yoktur, çünkü bulunduğumuz makam yargı kurumudur. Yargı kurumunun gereklerini yerine getiriyoruz. Kıymetli başkanıma ve oda başkanlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kaydetti.

Bülten

esobbaro

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız