SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Makineye 'Freze' Lazım!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, daha önce "ödünç" alarak kullandığı, asfalt serim kalitesini yükselten "finişer" adlı makineden (üstteki fotoğrafta) satın alıp kullanmaya başlayınca, "freze" diye adlandırılan bir başka makinenin (alttaki fotoğrafta) alımının gerekli olduğu savunuluyor.

Malatya Belediyesi'nin bir süre önce 450 milyar liraya satın aldığı "finişer" adı verilen asfalt serme makinesi önce İpek Caddesi, sonra Hastane Caddesi'nde "yüksek kaliteli" asfalt serdi.

Ancak, "finişer"in mevcut yol üzerine en az 10 cm kalınlığında asfalt sermesinin, yol düzeyini yükselttiği, bazı bölgelerde yol seviyesi ile kaldırım seviyesi arasındaki mesafenin hayli düştüğü, kaldırımların yeniden yapılmasının gündeme geldiği ve bunun da yeni bir masraf olduğu, "freze" adı verilen makinenin ise, asfalt seriminden önce mevcut yolu uygun seviyede kazıyıp, yol- kaldırım asfalt seviyesi sorunu olmadan asfalt serimi sağlayacağı ifade ediliyor.

Bu nedenle, Malatya Belediyesi'nin mevcut "finişer" makinesinin yanı sıra piyasa değerinin 200-300 milyar olduğu belirtilen bir "freze" makinesi almasının daha ekonomik olacağı belirtiliyor.

Halen asfaltlama çalışmaları devam eden Mehmet Buyruk Caddesi'nde (Vali Konağı önü), yol seviyesi ve yüzey düzgünlüğü ile ilgili olarak, "traşlamanın" Karayolları'ndan sağlanan yüksek güçlü greyderle yapılmaya çalışıldığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız