SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Malatya İçin Sevindirici'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "İmalatçı Esnaf ve Sanatkarlar İle KOBİ'lere Cansuyu Kredisi"ne son 3 günde 120 işletmenin başvuruda bulunduğu bildirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'ni Kasım ayı toplantısı meclis salonunda yapıldı. Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapılan toplantıda "İmalatçı Esnaf Ve Sanatkarlar İle KOBİ'lere Cansuyu Kredisi" ile ilgili olarak bilgi veren Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Müdürü Murat Seki, "İmalatçı Esnaf Ve Sanatkarlar ile KOBİ'lere Cansuyu Kredisi için ilk üç gün içerisinde Malatya ilimizden kredi için bankalara başvuran ve merkez
müdürlüğümüz tarafından kredisi onaylanan; işletme sayısı 120 ve kredi tutarı ise 5.5 milyon YTL" dedi.

Seki, bundan önceki imalatçı esnaflara verilen faizsiz krediden ise Malatya'dan 138 imalatçı esnafın yararlandığını ve esnaflara toplam 3.5 milyon YTL kredi desteğinin verildiğini kaydetti. Seki, son 11 ayda Malatya'da KOBİ'lere verdikleri kredi desteğinin şuanda 39 milyon YTL olduğunu belirtti.

Seki, Malatya'da girişimcilere ve işsizlere yönelik olarak kurulması planlanan İş Geliştirme Merkezi ile ilgili olarak da bilgi vererek, İş Geliştirme Merkezi'nin kurulacağı 3 ilden birisinin Malatya olduğunu ve yaklaşık olarak 2-3 milyon Euro tutarında bir yatırım yapılacağını kaydetti. Seki, "Bu da Malatya için gerçekten çok sevindirici bir haber. Girişimcilere ve işsizlere, işini kaybetmiş olanlara yada işini kurmak isteyenlere biz burada mekan, alt yapı ve finansman desteği sağlayacağız. Bunun altyapısı için de Dünya Bankası ile birlikte yürütmüş olduğumuz Küçük İşletmeler Danışmanlık Programı'nın ihalesini de neticelendirdik. Ocak ayı içinde girişimcilere yönelik olarak iş kurma danışmanlık desteği özel bir firma tarafından verilecek" şeklinde konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, yaşanan ekonomik kiriz için tedavi metodunun ortada olmadığını belirterek, gelişmekte olan ülkelerde krizin boyutunu biraz daha derin gibi gözüktüğünü söyledi. Erkoç, Türkiye'de son dönemde imalatçılara yönelik olarak KOSGEB aracılığı ile faizsiz kredi verilmesinin moral açısından güzel bir gelişme olduğunu, ancak bu desteğin tüm esnaf ve sanatkarları kapsamasını istediklerini kaydetti.

"Çarşı-pazar dolaştığımızda özellikle esnaflarımıza 'işleriniz nasıl' deme cesaretini bile kendimizde göremiyoruz" diyen Erkoç, "Bugün siftah yapmayan, çok zorluklar içerisinde olan küçük esnaflarımız var" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız