SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Malatya'nın Başarı Hikayesi.."

0
Güncellendi - 2016-02-04 21:45:24
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, Karaciğer Nakil Hastanesi için, "açılışta unutulanlar dahil"  tüm emeği geçenlere teşekkür etti, "Bu Türkiye'nin övüneceği bir merkez" diye konuştu.

CHP’li Ağbaba, Malatya’nın başarı hikayesi olarak değerlendirdiği Karaciğer Nakil Hastanesi’nin Türkiye’nin övüneceği bir merkez olduğunu kaydederek, dünyanın ilk karaciğer Nakil Hastanesinin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Karaciğer Nakil Hastanesinin açılmasını Anadolu'nun kendi içine kapanık bir kentinde, Malatya'da bir başarı hikâyesi olarak değerlendirdi.  Ağbaba, hastanenin açılış töreninde emek ve desteklerinden bahsedilmeyen, eski milletvekilleri, rektör ve diğer kadrolara da teşekkür etti.

"KİMSENİN YAPAMADIĞINI YAPTILAR"

Ağbaba yaptığı konuşmada; “Anadolu'nun kendi içine kapanık bir kentinde, Malatya'da bir başarı hikâyesi anlatacağım. Malatya'nın ismini ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'den alan bir üniversitemiz var, bir de Turgut Özal Tıp Merkezimiz var. Bir grup doktorun, karaciğer nakil merkezini kuran başta Fatih Hilmioğlu, ardından bu konuda emeği geçen Sayın Cemil Çelik, önemli bir başarı sağladılar. Dünyada hiç kimsenin yapamadığı, beceremediği bir şeyi yaptılar, dünyada en çok karaciğer naklinin yapıldığı merkez hâline geldi. Burada huzurlarınızda bu başarı hikâyesini yakalayan Profesör Doktor Sezai Yılmaz'a arkadaşlarına huzurunda teşekkür ediyorum.”dedi.

"TÜRKİYE’NİN ÖVÜNECEĞİ MERKEZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuşmasının devamında hastanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Karaciğer Nakil Hastanesinin  yapılmasında emeği geçen -bazı AKP'li milletvekillerinin belki hoşuna gitmeyecek ama- geçtiğimiz dönemde emek veren Ömer Faruk Öz'e, Mücahit Fındıklı'ya ve bu nakil merkezine her türlü olanağı sağlayan Sayın Bakan Cevdet Yılmaz'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca bu işin gerçek mimarı rahmetli, sevgili Mevlüt Aslanoğlu'na ve emeği geçen AKP, CHP kim varsa, herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum. Orası artık Malatya'nın olmaktan çıktı. Orası sadece bizim övüneceğimiz bir merkez değil, Türkiye'nin övüneceği bir merkez. Orası yıllık Dünya’nın en çok karaciğer naklinin yapıldığı ikinci merkez. Tabii ki fiziki imkânlar önemli ama bu başarı hikâyesini yakalayan, çok ciddi şekilde para teklif edilmesine rağmen Malatya'yı terk etmeyen, uzmanından doçentine, profesörüne bütün hekimlerin katkısı olduğunu belirtmek istiyorum.”ifadelerini kullandı.

"SEZAİ YILMAZ VE ARKADAŞLARINI KUTLUYORUM"

“Karaciğer Nakil Hastanesi  sadece Malatyalılara hizmet etmiyor. Burası önümüzdeki dönemlerde Türkiye'ye çok ciddi anlamda döviz girdisi sağlayacak.Bölgenin en önemli sağlık merkezi olma yolunda hızla ilerliyor” diyen Ağbaba, “Azerbaycan'dan, Irak'tan, Arnavutluk'tan, Romanya'dan, Dünya’nın çeşitli ülkelerinden hastalar İnönü Üniversitesi’ne geliyor, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne geliyor, Sezai Yılmaz ve arkadaşları, sağlıklarına kavuşmasına yol açıyor. Keşke bu başarı hikâyelerini daha çok anlatabilsek.Tekrar, emeği geçen herkese saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Bülent (8 yıl önce)
    Bu başarının bence en önemli Aktörü ; fedakar, özverili Prf. Dr. Sezai YILMAZ dır. Kendisine sağlıklı ve başarılı bir görev ve ömür temenni ediyorum. Teşekkürler Sezai Hocam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 yıl önce)
    İlk defa bu zihniyetinin elestirmedigini,objektif oldugunu ve takdir ettigini goruyorum.darisi takim arkadaslarinin basina.
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (8 yıl önce)
    aman ha aman muhaefet en iyi işte bile bi sorun buluyor valla helal olsun..
    0
    0
    Yanıtla