SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Malatya'ya Yakışmıyor!''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın turizm potansiyeli ve sorunları masaya yatırıldı.

İl Halk Kütüphanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen ve resmi kurumların yanı sıra sivil toplum örgütleri ve sektörde yer alan kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, sektörün sorunlarının yanı sıra, kültür ve turizm potansiyeli olan alanlara yönelik Koruma İmar Planları’nın acilen yapılması kararı da alındı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaeddin Kabahasanoğlu’nun yönettiği toplantıya, Turizm Enformasyon şube yetkilileri, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi (ESKKK) başkanı Ali Evren, Malatya Kültür Yaşam Derneği, ÇEKUL Vakfı, tur operatörleri, seyahat acenteleri, turistik (Otel-lokanta gibi )tesislerin temsilcileri katıldı.

Kültür ve Turizm Müdürü Kabahasanoğlu, bacasız fabrika olarak adlandırılan turizmin, Malatya ekonomisinin canlandırılmasına çok önemli katkılar yapacağını ve bunun için resmi sivil, kurum-kuruluşların el birliğine çalışması gerektiğini vurgulayarak başladığı açılış konuşmasında özetle “ Urfa ve Mardin’i yıllık ziyaret eden turist sayısı 400 binin üzeride, ya Malatya’nın? 1350 siz deyin 5000 bu rakam Malatya’ya yakışmıyor. Çünkü Malatya gerek tarihi gerek kültürü gerekse de doğal varlıklarıyla Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri. Arslantepe gibi dünyanın ilk yerleşik devleti burada kurulmuş. Bu çok önemli, sektörün aktörleri olarak İlimize turist akışını sağlayacak Arslantepe ve Nemrut başta olmak üzere hanlarımız, hamamlarımız, kervansaraylarımız, kiliselerimiz, camilerimiz, köprülerimizi tanıtarak ve/ veya tanıtımını yaparak başlamalıyız” diye konuştu.

Darende Tiryandafil Otelinin temsilcisi “Kültür ve Turizm bakanlığı başta olmak üzere ilgili bir çok birim Malatya’yı görmezden geliyor. Örneğin Bakanlığın sitesinde Malatya hiç yok. Bizler geçtiğimiz dönemlerde birçok başarılı organizasyonlar yapmamıza rağmen bizleri görmek istemiyorlar” diyerek tanıtımın eksikliğinden şikayet etti.

Kültür ve Yaşam Derneği temsilcisi de “Arslantepe Açık Hava Müzesi civarında betonlaşma hızla sürüyor, önlem alınmazsa kısa zamanda akıbeti Karakaş konağına döner” diyerek Açık hava müzesi ve çevresi için acilen koruma amaçlı imar planlarının yapılmasını önerdi.

ÇEKUL Vakfı temsilcisi de “İlimiz kanyon turizmi açısından doğal bir cennet. Darende, Akçadağ, Doğanşehir Pütürge ve merkezde ki Horata kanyonu. Buraların bir an önce turizmi kazandırılması için çalışmaların yapılması gerekir” önerisinde bulundu.

Turizm Derneği temsilcisi; Rafting, kürek, deniz sporları merkezi olabilecek barajımız ve bu baraja paralel sahil yolumuz var. Buraları de bir an önce turizme kazandırmalıyız. İlimize ekonomik anlamda büyük katkılar yapacak olan turizm sektörünün canlanması için herkesin ama herkesin ayağa kalkması gerekir” diye konuştu.

Sektör temsilcileri de, sektörlerindeki sıkıntıları dile getirdikten sonra; Malatya'da yaşanan gürültü kirliliğinin yanı sıra mesirelerin (Horata, Şahnahan, kısmen Orduzu Pınarbaşı, İnek pınarı gibi) kirliliklerini ile tanıtım materyallerinin eksikliğini vurguladı ve bu unsurların Malatya'ya gelen turistlerde olumsuz etki yarattığını belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız