SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu MDH'de Yapılıyor

A- A+ PAYLAŞ

Prostat ameliyatlarında süreyi kısaltan ve ameliyatta kan kaybını önleyen Plazma Kinetik ameliyatları hastalara çok önemli kolaylıklar sağlıyor.

Prostat hastalarına yönelik olarak yeni uygulamaya giren Plazma Kinetik Ameliyatı bölgede ilk kez Malatya Devlet Hastanesi'nde yapılmaya başladı.

Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe, "Malatya Devlet Hastanesinde yeni bir yöntem olan plazma kinetik ile prostat ameliyatı yapılması ile ilgili yeni bir çalışma başlattık. biliyorsunuz, Türkiye'de son 6-7 yıl içerisinde sağlık ile ilgili olarak çok güzel gelişmeler oldu. Özellikle tıbbi cihazlar, teknoloji alanında, personel istihdamı noktasında da gerçekten de ciddi çalışmalarımız ortaya çıktı. Bununla birlikte hastanemizde ilk defa Üroloji Kliniğinde Plazma kinetik Yöntemi ile prostat ameliyatları tedavisine başladık. Bu nedenle de çok mutluyuz. Prostat ameliyatları artık çok daha kolay bir şekilde tedavi ediliyor. Hastaların ameliyat sonrası konforu da çok daha iyi bir şekilde ortaya çıkıyor" dedi.

Malatya Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Nüvit Tahtalı, plazma kinetik ameliyatının normal prostat ameliyatlarına göre çok önemli artıları olduğunu belirterek, bu ameliyatta sürenin kısa olduğunu ve kanamanın çok az olduğunu kaydetti. Ameliyata girerken kan hazırlığı yapılmadığını kaydeden Dr. Tahtalı, normal ameliyatta bir hastada 72 saat kalan sonda'nın bu ameliyat yöntemi ile hastada 40 saat kaldığını ve bu yöntem ile diğer normal prostat ameliyatlarına göre su zehirlenmesi olayının ortadan kaldırıldığını ifade etti.

Op. Dr. Tahtalı, hasta konforunun ameliyat sonrasında artığını da ifade ederek, uygulamanın şuanda bölgede tek olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız