SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Memleketin Sahibi Yok!..''

A- A+ PAYLAŞ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya'daki doğalgaz çalışmalarıyla ilgili şikayetlere duyarsız kalınmasına sert tepki gösterdi.

"ÇİFT SÜRER GİBİ.."
CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun, birliği ziyareti sırasında, sorular üzerine doğalgaz çalışmaları ile ilgili tepkisini dile getiren Keskin, şöyle konuştu:

"Malatya'yı tabiri caizse, çift sürer gibi sürmeye kimsenin hakkı yok. Bir doğalgaz getireceksin diye, milletin yaşam hakkını elinden alamazsın. Bugün bakın Malatya’daki bütün araçların ne ön düzeni, ne amortisörü, ne kaportası kaldı. Bunun hesabını kim verecek? Bugün milli servete öyle zararlar verilmiştir ki, bu Pegaz şirketinin yaptığı yanlış çalışmalardan.

Bugün ana caddelerin boruları döşeniyor, evlere bağlantısı yapılmıyor. Yarın ne olacak, bu bağlantılar yapılacak. Böyle bir şey var mıdır? 'Siz bana abone olmadan, evinize bağlantı yapmam.'..

Hiç Türkiye’nin bir yerinde gördünüz mü böyle doğalgaz çalışması? Biz bu yanlış uygulamalara karşıyız. Keyfine göre istediği yeri eşiyor, istediği yeri kazıyor.

Sulara da gidin bakın. (Doğalgaz kazıları sırasında bazı yerlerde su şebekelerindeki arızaların kazık çakılarak giderildiği iddialarını dile getirirken) Eşin bakın hep kazık çakılmıştır. Malatya’nın suyu yetmeyecek diyeceksiniz.. Her eve 30-40 milyon lira su parası alacaksınız, hergün zam yapacaksınız. Ama suya kazıklarla şehrin altını su şebekesi yapacaksınız!..

Biz bu yanlış uygulamalara karşıyız. Tabi ki doğalgaz gelecek. Doğalgaz bizim hakkımız. Yalnız şunu unutmasınlar. Doğalgazı üreten devletler bunu satmak için çaba harcayacak. Bugün bize gelecek doğalgazın kaç liraya malolacağını kimse kestiremiyor? 4.5 mu, 5 mi, 6 milyar mı gidecek? Abone parasına bakın.. İşte gidin Zorlu Holding yapmıştır sıfır bedel.. Elazığ yapmıştır 5 dolar, başkası yapmıştır 10 dolarla. Siz yapmışsınız 214 dolarla anlaşmayı. Sorduğunuz zaman kimse üstüne almıyor. Bizim haberimiz yok diyor.

Bu memleketin sorumlusu kim? Bu memleketin mutlaka bir sorumlusu olması lazım. Bütün sorumluları göreve davet ediyorum. Bu memleketin sorumluları mutlaka vardır. Kenarda durmayla olmaz. Malatya bence sahipsiz. Sayın milletvekili de burada. Sağolsun kendi başına çok duyarlıdır ama bence Malatya sahipsizdir."

"EPDK'YA AĞIR SÖZLER SÖYLEDİM.."
Milletvekili Aslanoğlu da, doğalgazla ilgili şikayetleri Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK)'ya ilettiğini belirtti ve şöyle dedi:

"Bizim burada muhatabımız EPDK..Halk adına görev yapıyorsan, halkı koruyacaksın, hakemliğini yapacaksın. Attım bayrağı ne yaparsan yap!.. Bu halk hakemliği olmaz. Ben EPDK’ya son derece ağır sözler söyledim. Bir şekilde, buraya bana en son verdikleri bilgi, buraya bu konuları incelemek üzere bir heyetin gönderileceği. Ama araya bayram girdiği için heyet geldi mi gelmedi mi takip edemedim. Bunu sonuna kadar halk adına takipçisi olacağız. Kimse meydanı boş bulup.. Ben Sıtmapınarı’ndan buraya 20 dakikada geldim.. Sonuna kadar halk adına olan her şeyde biz varız"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız