SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Meralar İhtiyaç Fazlası'!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 13 firmaya kiralanan meralarda yaklaşık 15 bin büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin hedeflendiği, meralarda yaklaşık bin kişinin istihdam edileceği bildirildi.
Malatya'da mera kiralayan Aksüt A.Ş. tarafından toplam 20 milyon TL tutarındaki hayvancılık projesinin temel atma töreni yapıldı. Firma, işletmesinde 3 bin büyükbaş hayvan kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Aksüt A.Ş. tarafından Akçadağ ilçesi Gölpınar Yolu üzerinde kiralanan merada hayvancılık tesislerinin temel atma törenine Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ile kalabalık bir topluluk katıldı. 
Törende konuşan Aksüt A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Elbeyoğlu, "20 milyon TL tutarında bölgenin en büyük tesisinin temelini atıyoruz. Hedefimiz burada bin 200 anaç büyükbaş hayvanla başlayarak 3 binlik bir sürü oluşturmaktır. Kaba yem ihtiyacımızın yarısını da kendi tarım arazimizde karşılayarak, 3 binlik bir sürüyü beslemeyi amaçlıyoruz. Tamamen kültür ırkına dayalı bir hayvancılık yapmayı düşünüyoruz. Hayvanlarımızı tamamen ithal edeceğiz.4 bin 500 dönümlük arazi bize kiralandı. 
Araziyi ihaleye katılarak kazandık. Buraya ihale sonucunda kiraladık. Burada hayvancılık ve tarım olarak 2 işletmemiz olacak. Yaklaşık 70 kişiyi istihdam edeceğiz. Ancak bölgemizde sözleşmeli olarak yem yetiştiriciliğinde çalışacak olanlar hariçtir" dedi.
Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, "Malatya'mızda geçen yıl başlattığımız bu yılda devam ettirdiğimiz toplam 25 bin dekar civarındaki meralarımızda 13 tane firma yatırım yapmak için şuanda yatırımlarını sürdürmektedir. Eğer bu işletmelerin hepsi tamamen faaliyete geçerse, Malatya'da 3 yıl içerisinde 15 bin ile 20 bin arasında damızlık sığırcılık işletmesi kurulmuş olacak. 13 firmadan toplam bin kişi, dolaylı olarakta 5 bin kişiye istihdam sağlanacak" diye konuştu.
Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, "Üretim olmayan meraların üretim verir hale getirilmesi önemli. Meralar ihale sonucu kiraya verildi. Bunun istismar edilmesi doğru değil" dedi.
Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, aynı zamanda Mera Komisyon Başkanlığını da yürüttüğünü belirterek, "Kamuoyunda bilgi yetersizliğinden dolayı zaman zaman tartışmalar yapılıyor. Biz kullanılmayan, ihtiyaç fazlası olan meralarımızı, yine mera olarak kullanılmak üzere kiraya veriyoruz. Her 5 yılda bir meraların konumu gözden geçirilecek. Kiraya verdiğimiz meraların hepsi ihtiyaç fazlası. Vasfını kaybetmiş olan meraları tekrar aslına döndürecekler" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız