SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Bu, Meydan Boş Değil Mesajı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:29:12
‘Bu, Meydan Boş Değil Mesajı'
A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kuvvet Komutanları ve Kolordu Komutanları’nın katılımı ile geçtiğimiz günlerde 2. Ordu Komutanlığı’nın Malatya Karargahı’nda yapılan geniş katılımlı toplantı sonrası yapılan açıklama yayınlanan sıradışı fotoğraflar ulusal medyada ‘Manidar mesajlar’ olarak nitelendirildi. 

Başkent kulislerinin perde arkasını aktarmakla ünlü Yeniçağ Gazetesi Yazarı Ahmet Takan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinin Malatya’da yaptığı toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Terörizmle Mücadele Harekâtı, Toplumsal Olay Görünümlü Terör Eylemleri ve Hudut Güvenliği konuları ile bu konuların hukuki mevzuatı incelenmiş, 2014 yılının genel değerlendirmesi yapılmış ve 2015 yılına yönelik uygulama esasları görüşülmüştür” ifadelerine ve 2. Ordu Komutanlığı önünde komutanların çektirdiği toplu fotoğrafa dikkat çekerek,” TSK (bence) bu sefer hassasiyetini ve hatta uyarısını manşete taşımış ve oldukça anlaşılır bir dilde anlayan herkese “meydanın boş olmadığı”  gösterilmiş” diye yazdı. 

“TSK uyarısını manşete taşıdı” 

 ‘TSK’dan Manidar Haber’ başlıklı köşe yazısında, Malatya’daki TSK toplantısını değerlendiren Yeniçağ Gazetesi Yazarı Ahmet Takan, yazısında şu görüşlere yer verdi: “ Kısa metne çok dikkat. Çalışmaların tek gündeminin terörizmle mücadele olduğu belirtildikten sonra ‘Toplumsal Olay Görünümlü Terör Eylemleri’ vurgusu yapılıyor, ardından da  ‘Bu konuların hukuki mevzuatı incelenmiş’ deniyor. Bence burada  ‘Toplumsal olay görünümlü’  ifadesi başlı başına manidar bir mesaj. Artı,  ‘İncelenen hukuki mevzuat’ mesajı. Genelkurmay Başkanlığı, kışlaya hapsedildiği dönemde hukuki mevzuatı bugüne kadar bilmiyor muydu da tekrar inceleme ihtiyacı mı hissetti? Daha önce çözüm sürecine itirazlarını ve tepkilerini bölgeden çeşitli haberler vasıtasıyla resmi internet sitesinden duyuran TSK (bence) bu sefer hassasiyetini ve hatta uyarısını manşete taşımış ve oldukça anlaşılır bir dilde anlayan herkese “meydanın boş olmadığı”  gösterilmiş. Altına da kararlılığı, dik duruşu perçinlemek için tüm komutanların yüksek çözünürlükte  görüldüğü anlamlı 4 fotoğraf eklenmiş” 

“Valiliklerden istenilen ve verilmeyen operasyon izinleri görüşüldü”

Yeniçağ Yazarı Ahmet Takan, önce 2. Ordu Komutanlığı’nın Malatya’daki karargâhında, ardında 3. Ordu Komutanlığı’nın Erzincan’daki karargâhında yapılan toplantıların içeriğine ilişkin olarak da şu bilgileri aktardı: “Bölgedeki kaynaklardan toplantıların içeriğine ilişkin edindiğim bilgileri not edelim: 1- Terör bölgesinde ayaklanma faaliyetleri çerçevesinde hendekler, silah depoları, terörist kampları ele alındı. 2- Valiliklerden operasyonlar için kaç defa izin istenildiği ve kaç defa müsaade alındığının kapsamlı bir analizi yapıldı. Görüldü ki; operasyon taleplerine verilen izin 10’a 1 oranında ve bazı bölgelerde bunun bile altında. Operasyonlara gidilen yerlerden de çoğundan boş dönülmüş... Gecikmeli izinler vs.. bürokratik işlemler yüzünden. 3- Terörle mücadelede ihtiyaç duyulan yeni birlik yapılanmaları, yeni silah ve teçhizat ihtiyaçları görüşüldü. Terörle mücadelede ihtiyaç duyulan yeni kanuni düzenlemeler hakkında görüş alış verişi yapıldı. 4- Ayaklanma esnasında mülki makamlarla en hızlı nasıl hareket edilebileceği ele alındı. Tehdidi ortadan kaldırmaya yönelik planlar yapıldı, harekât tarzları oluşturuldu. Ayaklanmada ne tür tedbirler alınacağı enine boyuna incelendi. 5- Sınırlardan kaçakçı ve terörist geçişini önlemek için hendeklerin yanı sıra en kritik yerlere örülecek duvarlar gözden geçirildi. Sınır yollarına açılacak yeni yollar ve kalekolların durumu ele alındı. 6- 1’inci ve 2’nci askeri yasak bölgelerin durumu ile bunların birleştirilip 1’inci derecede askeri yasak bölge ilan edilmesi gereken yerlerin tespiti yapıldı. 7- Göç konusu ve yoğun göç durumunda alınması gereken tedbirler yeniden gözden geçirildi.

TSK’nın manidar manşet haberine bir kaç bilgi notu da ekleyeyim... Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, terör bölgesindeki tüm gerçekleri ve olup bitenleri anında hem Cumhurbaşkanına hem de Başbakana iletiyor. Yapılan bu bilgilendirmeler de belgeleriyle birlikte kayıt altında tutuluyor. Bu bilgilendirmeler sadece Cumhurbaşkanı ve Başbakan’la sınırlı bırakılmıyor. Belge ve bilgiler başta MİT ve Emniyet olmak üzere ilgililerine kapalı zarf içinde ulaştırılıyor”.

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan’ın sözkonusu yazısının tamamına aşağıdaki linki adres çubuğuna yazarak ulaşabilirsiniz:

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/tskdan-manidar-haber-33371yy.htm

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız