SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Mezarlık Önemli Bir Yer"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Valiliği Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) ekiplerince yürütülen kazı çalışmaları sonucunda , Battalgazi ilçesindeki  40 Kardeşler Şehitliği olarak bilinen alanda Anadolu'daki Selçuklu döneminin en önemli mezarlıklarından birinin ortaya çıkarılacağı belirtiliyor. 
 
Vali Ulvi Saran'ın talimatı ile 40 Kardeşler Şehitliği'nde kazı çalışmaları yapıldığını belirten KUDEB Başkanı Levent İskenderoğlu, çalışmalarının Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Halit Çal'ın başkanlığında ve Müze temsilcisinin gözetiminde yürütüldüğünü söyledi.
 
"YENİ MEZARLAR BULUNDU"
 
Çalışmaların yapıldığı alanda yeni mezarlarında ortaya çıkarıldığını belirten İskenderoğlu şunları söyledi;  "Kazı çalışmaları tamamen KUDEB tarafından gerçekleştiriliyor. Buradaki çalışmalar 120 dönümlük bir alanı kapsıyor. Kazı çalışması bu alanda bölüm bölüm ve bilimsel planlamaya göre yürütülecek. Kazı çalışmaları 5 ile 10 yıl sürebilir. Çalışmalar sonucunda Anadolu Selçuklu döneminin en önemli mezarlıklarından birisi ortaya çıkacak. Kazı çalışmaları esnasında Usta Şegirt Kümbeti'de ortaya çıkarıldı. Kümbetin sekizgen bir mimarisi var. Başka kümbetlerin de çıkmasını tahmin ediyoruz. Kırk Kardeşler Şehitliği'nde yeni mezarlar da ortaya çıkarıldı. Kazı sonrasında bu alan restore edilecek ve bilimsel yayınlar yapılacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız