SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Millet Hiçbir Dayatmaya Boyun Eğmeyecek..''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve bu önemli günün, çocuklara armağan edilen bayramla taçlandırıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 86.yıldönümü Malatya’da da kutlandı.

ANITTAKİ TÖRENE MUMCU DA KATILDI..
İlk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Anıt önündeki törende Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Belediye Başkanı Cemal Akın ile diğer kamu kurum ve kuruluşlar ve siyasi partiler adına çelenkler sunuldu.

Anıttaki törene, Cumartesi günü Malatya'ya gelen ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu ile partinin Genel Başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, Malatya Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Süleyman Sarıbaş da katıldı.

Mumcu, çelenk sunma töreninin ardından. uçakla Ankara'ya dönmek üzere Elazığ’a giderken basın mensuplarının 23 Nisan ile ilgili düşünceleri sorması üzerine , “ Yaşasın Milletimizin egemenliği ve o egemenliğin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Demokrasi, yaşasın Türkiye” dedi.

İNÖNÜ STADI'NDAKİ TÖREN..
Malatya’daki törenler daha sonra İnönü Stadı’nda devam etti. Buradaki törende Vali Daşöz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tümgeneral Çakan ve Belediye Başkanı Akın'ın törene katılanların bayramlarını kutlamalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Törende daha sonra günün anlamını belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim müdürü Mehmet Bulut,”Yüce milletimiz, bağımsızlık ve egemenlik tutkusundan ödün vermemiş bir millet olarak destanlaşmış ve tarihe yeniden adını yazdırmıştır. Ülkemiz ve büyük milletimiz için dün olduğu gibi bugünde aynı tehlikeler söz konusudur. Biz inanıyoruz ki bu aziz millet, hiçbir dayatma ve çıkar karşısında yabancı uluslara boyun eğmeyecek, gerektiğinde yeniden kahramanlaşarak bir millet şuuru içinde destanlar yazacaktır..

..Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, ‘Benim manevi mirasım, ilim ve akıldır’ sözleriyle iki temel kavramın altını çizmiştir. Bizler de sizlere ilim ve aklın ışığında çağın en son teknolojisi metod ve yöntemleriyle bilgi kaynaklarını bütün eğitim kurumlarımızda kullanarak en iyi eğitim imkanını sunmak, geleceğe en iyi şekilde hazırlanmanızı sağlamak için çaba gösteriyoruz.” dedi.

Tören resmi geçidin ardından öğrenci gruplarının gösterisi ile devam etti ve halkın büyük ilgi gösterdiği, tribünleri doldurduğu staddaki etkinlikler konser ile sona erdi.

Bu arada Atatürk Anıtı önündeki törenler sırasında, bayraktar bir erkek öğrenci, İnönü Stadı'ndaki törenlerde de bir kız öğrenci baygınlık geçirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız