SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Milletin Anayasası Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya teşkilatı yöneticileri ve milletvekili, TBMM İdare Amir Ömer Faruk Öz, referandumda evet oyu isteme ve Başbakan'ın Malatya'ya yapacağı mitinge davet için ziyaretlerini sürdürüyor.

Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyarette konuşan AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, "Bilindiği gibi 12 Eylül 2010 günü yapılacak olan anayasa değişikliği ile ilgili referandum konusu var. Ayrıca 25 Temmuz günü Hükümet Meydanı'nda saat 17,00'de sayın genel başkanımız ve Başbakanımızı konuk edeceğiz" diyerek, Başbakan'ın Malatya mitinginden sonra Sosyal Bilimler Lisesi'nin açılışını yapacağını, daha sonra Malatya'dan ayrılacağını bildirdi.

Malatya milletvekili, TBMM İdare Amir Ömer Faruk Öz, kendisinin Kıbrıs'ta barış harekatının yıldönümü nedeniyle TBMM'yi temsilen 4 gündür Kıbrıs'ta olduğunu hatırlatıp, referandumla ilgili görüşlerini dile getirdi.

12 Eylül referandumunun siyasi platforma dönüştürülmesinin çok yanlış bir konu olduğunu belirten milletvekili Öz, yeni anayasa ile kendisini üstün sananların değil, hukukun üstünlüğünün sağlanacağına dikkat çekti.

Bu arada, MTSO'yu ziyarette konuşan AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, "Muhalefet, kendisi için arka bahçesi olarak gördüğü yüksek yargıyı devreye koyarak, yeni anayasa engel olmaya çalışmıştır. Ancak 12 Eylül günü halkımızın hakemliği ile evet oyunun büyük oranda çıkacağını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, "Biz slogan halinde her zaman güçlü ekonomi kaliteli demokrasi diyoruz. Ekonominin üst noktalarda olması, istikrar ve huzur ile yakalanır. Yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu birçok kesim ifade ediyor. Ülkemizin üst düzey demokrasi ile yönetilmesi için yeni anayasaya ihtiyaç olduğu ortada" ifadelerini kullandı.

AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz de, yeni anayasa değişikliği, aynı vitamin tableti gibi ekonomiye iyi gelecektir. Bu nedenle 12 Eylül günü halkımızdan evet oyu bekliyoruz. Malatya'dan yüzde 80'den fazla, ülke genelinde ise yüzde 60'dan fazla evet oyu bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni anayasa için muhalefetin AKP'nin anayasası şeklinde dillendirdiğini, bunun yanlış olduğunu söyleyen Öz, "Bu AK Parti'nin değil, milletin anayasası olacaktır" dedi.

Ziyaretlerde, "Anayasa değişiklik paketi ile ilgili sorular ve cevaplar" isimli kitap da dağıtılıyor.

"NEREDESİN?"..
Bu arada Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz'ün, Malatya'nın renkli simalarından Kemal ile şakalaşması dikkat çekti.

AKP yöneticileri ve milletvekili Ömer Faruk Öz, Gazeteciler Cemiyeti ziyareti sırasında Malatya'nın maskotu, down sendromlu (engelli) Kemal ile şakalaştı.

Milletvekili Öz, Kemal'in nerede olduğu sorusuna karşılık, kendisinin Kıbrıs'ta barış harekatının yıldönümü nedeniyle TBMM'yi temsilen 4 gündür Kıbrıs'ta olduğunu ifade ederek, "Kemal 4 gündür yokuz diye bizi suçlama. Bak yine buradayım" diye cevap verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız