SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Milletin Yakasından Düşün"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:12:22
A- A+ PAYLAŞ

MHP Malatya milletvekili adayları seçim çalışmalarını esnaf ziyaretleriyle sürdürdüler.

Adayların çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, “Milliyetçi Hareket  Malatya’da birinci parti, Türkiye’de de iktidara yürüyor” dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, 7 Haziran genel seçimlerinde az bir süre kala Malatya merkezdeki esnafları ikinci kez ziyaret etmeye başladı. MHP’li Yıldız, Hacı Yusuf Taş (Yeni) Cami etrafındaki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşların Milliyetçi Hareket iktidarına iyi bir teveccühün olduğunu belirten Yıldız, “Milliyetçi Hareket iktidarında adalette, demokraside, güvenlikte, kardeşlikte, ahlakta, kalitede, güvende, itibarda ve ekonomide ortaya çıkan fiyasko, çöküş ve bozulmaları yok edecek, açıkları kapatacak program ve projeleri ile hem Türkiye’nin hem de Malatya’nın içinde bulunduğu kısır döngüden kurtaracak ve refah içinde bir toplum inşa edeceğiz. Uygulayacağımız politika ve projeler ile başta ekonomide toparlanma ve canlanmayı ortaya çıkaracağız. Devlet ve yönetimde onarım ve yeniden yapılanmasını sağlayacağız. Uluslararası düzeyde saygınlık ve sözü dinlenir bir devlet konumuna geleceğiz. Karşılıklı güveni esas alan esnaf ve vatandaş odaklı bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz. Adaletine inanılan bir yargı sistemi ile devlet ve toplum hayatında ahlak ve kalitesini yeniden tesis edeceğiz” şeklinde konuştu. 

“YENİ İŞ YERİ AÇAN ESNAF 5 YIL VERGİDEN MUAF OLACAK”

Milliyetçi Hareket iktidarında esnaflara yönelik olarak yeni işyeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkâra o işyerindeki faaliyetleri ile ilgili olarak 5 yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getirileceklerini belirten Yıldız, yeni işyeri açan esnaf ve sanatkârın kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı 5 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacağını kaydetti. MHP iktidarında esnaf ve sanatkârların gelirlerinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulaması başlatılacaklarını vurgulayan Yıldız, geçimini bir tek araçla temin eden şoför esnafının mevcut aracını yenilemek amacıyla alacağı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak şartıyla KDV ve ÖTV alınmayacağını söyledi. 

“GERÇEK ANLAMDA İNTİBAK DÜZENLEMESİ YAPACAĞIZ”

Esnaf ve sanatkârların, geçmişte vergi mükellefiyeti ve oda kaydı bulunmasına rağmen, kayıt ve tescili olmadığı gerekçesiyle hizmetine saydıramadıkları zorunlu sigortalılık sürelerine borçlanma imkânı vereceklerini belirten MHP’li Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında bu sürenin hizmet olarak sayılmasını sağlayacaklarını söyledi. Yıldız, şunları kaydetti: “Esnaf ve sanatkârlarımızın hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri konusunda düzenleme yapılacaktır. Esnaf BAĞ-KUR emeklilerinin aylıkları iyileştirilerek, gerçek anlamda intibak düzenlemesi yapılacak ve emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikler giderilecektir. Esnaf ve sanatkârımızın emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesilmesi uygulaması kaldırılacaktır.”

MHP İKTİDARA YÜRÜYOR

Cenabı Allah’ın izni, Malatyalıların teveccühüyle Milliyetçi Hareket’in Malatya’da birinci parti, Türkiye’de de iktidara yürüdüğünü belirten Yıldız, hem Malatya’yı hem de Türkiye’yi yönetmeye hazır olduklarını kaydetti. Milliyetçi Hareket iktidarıyla birlik, beraberliğin pekişeceğini vurgulayan Yıldız, hem esnafların hem de tüm vatandaşların rahat bir nefes alacağını sözlerine ekledi. 

“YOKSUL İNSANIMIZLA BİRLİKTE KALKINMAK İSTİYORUZ”

Tecde’deki toplantıda konuşan Arif Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında temel amaçlarının tüm halkın hep birlikte kalkınması olduğunu belirterek, insanların kalkınması halinde devletin de kalkınacağını kaydetti. “Biz orta direk ve yoksul insanımızla birlikte kalkınmak istiyoruz” diyen Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Bize destek olursanız, asgari ücreti 1400 lira yapacağız. Her yıl 700 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız. Yoksul vatandaşlarımıza ‘Hilal kart’ vereceğiz, Tecde’deki dükkanlarda ne ihtiyacı varsa onu alacak. Evi olmayan ailelerimize sosyal evler yapıp teslim edeceğiz. Ev yapamadığımız ailelere 250 lira kira yardımı yapacağız.”

BUNLAR OF BİLE DEMEDEN HAK YİYORLAR

MHP Malatya Milletvekili adayı Hakan Yılmaz, ziraat mühendisi ve çiftçi bir ailenin evladı olduğunu ve bunu her yerde gururla söylediğini belirterek, “AKP yani akrabalarını ve yandaşlarını kalkındırma partisi emeklileri, memuru, işçiyi, çiftçiyi bitirdi. Ahlakı bitirdi. Ülkede ahlak kalmadı. Ülke çok kötüye gidiyor. Hırsızlık aldı başını gidiyor. Rüşvet ve irtikap hangi Müslüman kitabında yazıyor. Hangi kitapta yazıyor, Müslüman yetim hakkı yer diye. Bunlar of bile demeden yiyorlar” dedi.

“SEÇİM SONUÇLARI HAYIRLI OLACAK”

 

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, seçimlerin memlekete hayırlı olması temennisinde bulunarak, şunları kaydetti:  “Cenabı Allah’ın izni, sizlerin de teveccühüyle seçim sonuçları hayırlı olacak. Yaklaşık 13 yıldır AKP hükümeti hem Türkiye’de hem de Malatya’da hüküm sürüyor. Hizmet gayesiyle geldiler, özellikle de Malatya’ya gereke hizmeti yapmadılar.”  

YILMAZ "ARTIK BU MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞÜN"

Milliyetçi Hareket Partisi milletvekilli adayı Hakan Yılmaz " Buradan AKP milletvekillerine sesleniyorum artık bu milletin yakasından düşün. Vatandaş sizden vazgeçmiş. Biz bunu sahada görüyoruz."dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerini sürdüren MHP Malatya milletvekilli adayı Hakan Yılmaz, MHP Battalgazi ilçe başkanı Gökhan Şahin ve beraberindeki partililer İnönü caddesinde esnafı ziyarete  bulundu. Burada yaptığı açıklamada Yılmaz, "Malatya'nın her tarafını geziyoruz. Vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Onların dertlerini dinliyoruz. Gördüğümüz manzara şu; vatandaşımız çok dertli. iktidar partisinin yaptığı yanlışlıklar verdiği sözleri tutmaması, sorunların çözümünü hep bir başka bahara bırakması, Vatandaşı yıldırmıştır. Şunu net bir şekilde görüyoruz. Vatandaşımız AKP den vazgeçmiş durumda. Bu iktidarın halka verebileceği bir şeyi kalmamıştır. Bunu gören AKP  çok farklı yöntemlerle oy toplamaya çalışıyor. Algı oyunları yapıyor. Ama korkunun ecele faydası yoktur." şeklinde konuştu.

Vatandaşların yaşadığı sorunlara da değinen Yılmaz " Emlak vergisi son bir yılda yüzde 400 oranında artmış durumda. Aynı şekilde çevre vergisi de artmış durumda. Vatandaş bu vergilerini ödeyemeyecek durumda. Esnaf kepengini siftah yapmadan kapatıyor. çiftçinin durumunu anlatmaya gerek yok,  perişan bir vaziyette. Emeklimiz aynı şekilde. Hele birde evi yoksa, kiradaysa, Allah muhafaza. Tüm bu gerçekler ortadayken AKP'li milletvekili adayları çıkıp oy istiyorlar. Buradan  AK parti milletvekillerine sesleniyorum artık bu milletin yakasından düşün. Vatandaş sizden vazgeçmiş. Biz bunu sahada görüyoruz" dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız