SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Milli Bir Meseledir"

0
Güncellendi - 2017-03-29 18:26:44
A- A+ PAYLAŞ

Ensar Vakfı Malatya Şube Başkanlığı ile Sivil Dayanışma Platformu Başkanlığı tarafından ortaklaşa tertiplenen ‘Anayasa Sistem Değişikliği Bilgilendirme Paneli’ gerçekleştirildi.

Bir otelde düzenlenen panele konuşmacı olarak Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Olgan katıldı.

Ayhan Olgan’ın moderatörlüğünü yaptığı panelin ana teması olarak ‘Türkiye’ye neden yeni bir yönetim sistemi lazım’ işlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan Ayhan Olgan, “Önemli bir yol ayrımına gidiyor Türkiye. Hem bağımsızlık, hem de milli egemenlik sistemini kurma aşamasında. İçeride ve dışarıda kopartılan kıyamete baktığınız zaman bu milletin düşmanları, hasımları ne kadar hain varsa söz birliği etmişcesine milletin kararını etkilemeye yönelik girişimlerde bulunuyorlar” dedi.

“İnisiyatif alan bir yaklaşım ortaya koymuştur”

Daha sonra söz alan Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay ise “Ben burada kendimi ev sahibi gibi görüyorum. Malatya milli mesele olarak telaki ettiği her meselede inisiyatif alan bir yaklaşım ortaya koymuştur. Bu mesele ne Ak Parti’nin meselesi, ne MHP’nin ne de CHP’nin meselesidir. Bir defa bunu açıkça ifade etmemiz lazım. Bu mesele milli bir meseledir. Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl bir hükümet sistemi tercih ettiğiyle alakalı önemli bir mesele olduğu için herkesin söyleyecek sözü, yapacak işi vardır. Hadiseyi doğru tespit etmek adına soruyu doğru sormak lazım. Hayır tarafını oluşturan arkadaşlarımızın sorduğu bir soru var, bu sistem değişikliğine ihtiyaç mı var. parlamenter sistemin eksik noktalarına bakıldığında aslında bu sorunun cevabı da ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Panelde son olarak STK temsilcileri söz alarak, 16 Nisan referandumu ve oylanacak cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili sorular yöneltti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız