SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Mirası Korumak Görevimiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği Koruma Uygulama Denetim Bürosu’nca, (KUDEB) kültür ve tabiat varlıklarını koruma bilincinin toplumun tüm kesimlerine yayılmasını sağlama amacıyla “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Gönüllüleri” kampanyası başlatıldı. Kampanyanın tanıtımı için Valilik makam odasında bir basın toplantısı düzenlendi. Vali Ulvi Saran, KUDEB başkanı Levent İskenderoğlu ile birlikte kampanyada görev alan yöneticilerin katıldığı basın toplantısında Vali Saran basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Kültür ve tabiat varlıklarının önemini anlatarak söze başlayan Vali Saran, “Binlerce yıllık geleneğin ve birikimin ürünü olan doğamızı, kültürel varlıklarımızı, binalarımızı atalarımızdan devraldık. Bu mirası koruma ve gelecek kuşaklara aktarmak bizlerin en kutsal görevi. Kentimiz 150 yıllık bir geçmişe sahip. Bu 150 yıllık yakın tarihimizin yanı sıra Osmanlı, Selçuklu, Bizans, Roma ve daha eski uygarlıklara varlıkları ortaya çıkarıp korumamız ve gelecek kuşaklara aktarmamız gerekir. Çünkü onlar bizim köklerimiz ve değerlerimiz ve bizi biz yapan unsurlardır. Koruma bilincinin toplumun geniş kesimlerine yaymak amacıyla Valiliğimiz bünyesinde görev yapan KUDEB öncülüğünde başlatılan kampanya ile 7’den 77’ye tüm vatandaşları kapsayan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Gönüllüleri kampanyanın başlatılması, koruma bilincinin gelişmesi anlamında çok önemli” dedi.

KUDEB başkanı İskenderoğlu da, proje hakkında bilgiler verdi.

Bir basın mensubunun “TEKEL’e ait memur lojmanları yıkılarak betona dönüştürülecek. İlimizin sanayileşmesinin tanıkları olan yapılar tek tek yıkılıp yok edilirken bu 2 katlı evlerin yıkımının önlenmesi gerekmez mi? KUDEB’in asli görevi bu değil mi?” sorusunu, Vali Saran, “ Evet. Doğrusunuz. Bu kampanyanın önemi de burada. Önce toplumda var olan eski varlıkları yok ederek rant elde etme bilincinin tersine dönüştürmesini sağlamak olacaktır. Bahsettiğiniz bölge de dediğiniz kapsamda olabilir. Ama proje önümüze gelecek. Biz de inceleyeceğiz ama toplumun da sivil toplum örgütlerinin de harekete geçmesi gerekir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız