SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu mu Tamamlanmış Olan?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:59:03
Bu mu Tamamlanmış Olan?!
A- A+ PAYLAŞ

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne göre Malatya-Sivas karayolunun 15 Km’sinde toprak işleri ve sanat yapıları tamamlanmış! Sanat yapılarından olan ve güzergahın 1. km.’sinde yer alan demiryolu üst geçidinde ve 1.km. ile 5 km ( Ankara Yol ayrımı) arası güzergahta her hangi toprak işi yapılmadı. Güzergahın kalan bölümünde Sütlüce köyüne kadar sol, diğer bölümde ise sağ tarafta yapılan toprak ve sanatsal yapı işleri ise ağır aksak sürüyor. Nisan ayında yapılan ihale ise aradan 8 ay geçtiği halde sonuçlanmamış. Çalışmaların başlanması için ihalenin sonuçlanması bekleniyor.

Malatyahaber.com’da 12 Kasım’da yer alan ve Malatya-Sivas karayolu güzergahını konu alan “Ne olacak bu yol” başlıklı habere Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünden yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada 15 km’lik bölümde toprak işleri ve sanatsal yapıların tamamladığı belirtilmesine rağmen güzergahta bulunan demiryolu üst geçidi ile yaklaşık 5 Km’lik kısımda herhangi bir toprak çalışması olmadı. Meydana gelen kazaların ciddi  can ve mal kaybına yol açması nedeniyle halk arasında  “Ölüm yolu” olarak da adlandırılan 108 Km.’lik Malatya-Sivas karayolu yapımı ile ilgili olarak Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nden Malatya Valiliği aracılığıyla gönderilen açıklamada şöyle denildi:

“..Bahse konu toplam uzunluğu 108 Km olan (Malatya-Gölbaşı) ayr.-Hekimhan- 16 Bl.Hd. yolu bölünmüş yol yapım çalışmalarına 2011 yılında 0-15 arasında başlanılmış olup, bu kesimlerin toprak işleri ve sanat yapıları tamamlanmıştır. 2012 yılında 0+54Km ile 54+108 Km olmak üzere iki parça olarak ihalesi Genel Müdürlüğümüzce yapılmış, ancak henüz sonuçlanmadığından sözleşme yapılarak işe başlanılamamıştır.

İhalelerin sonuçlandırılarak sözleşmelerin imzalanmasına müteakip çalışmalar 2013 yılı çalışma sezonudan itibaren başlanılacaktır.” 

FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız