SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Müdürle İşler Çok Zor!

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:36:30
Bu Müdürle İşler Çok Zor!
A- A+ PAYLAŞ

Yaklaşık 2 yıl önce, ‘Bölgenin acil okula ihtiyacı var’ gerekçesiyle, dönemin valisi Ulvi Saran’ın talimatıyla, davalı bir arazi üzerinde, polis baskını eşliğinde 100’ü aşkın meyveli kayısı ağacı kesildikten sonra Nurettin Uğur tarafından yaptırılacak olan ve temeli atılan okul inşaatına bugüne kadar tek bir çivi bile çakılmazken Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, bu durumu ‘Normal’ olarak nitelendirdi ve konuyla ilgili sorular için ‘Detaylı bilgi istiyorsanız gidin Nurettin Uğur’a sorun’ dedi. 

‘GİDİN İŞ ADAMINA SORUN’

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, ise bu durumu ‘Normal’ karşıladı. Okulun akıbetini sorduğumuz Mehmet Bulut, ‘İş adamı okulu yaptıracağını bize söyledi. Ancak daha fazla bilgi almak istiyorsanız gidin iş adamına sorun’ dedi. 

Mehmet Bulut, Malatya Valiliği ile okulu yaptıracağını taahhüt eden Nurettin Uğur arasında imzalanan sözleşme maddeleri arasında ilgili mevzuat gereği bulunması gereken ‘Okulun yaptırılmaması durumunda uygulanacak yaptırımlar’ maddesinin ise protokolde bulunmadığını ifade ederek ‘İşadamına yaptırım gücümüz yok. Hayırsever olduğu için cezai bir müeyyidesi yok’ açıklamasını yaptı. 

Özel Harekât ekiplerinin de bulunduğu yüzlerce polisin katıldığı bir operasyonla 2011 yılında üzerindeki kayısı meyveli kayısı ağaçları kesildikten ve yapılar yıkıldıktan sonra dönemin Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın da hazır bulunduğu bir törenle ruhsatı bile alınmadan 6 Temmuz 2011 yılında temeli atılan okulun inşaatında bugüne kadar en ufak bir gelişme yaşanmadı. 

Buna karşılık Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, konuyla ilgili sorular karşısında her şey yolunda imiş gibi yaşananları ‘Normal’ olarak nitelendirdi ve okul inşaatına 2 yıl boyunca tek bir tuğla bile konulmamasının sorumluluğunun kendilerine ait olmadığını belirten ifadeler kullandı.

Kamuoyunda Vali Vasip Şahin’in Malatya’nın en önemli sorununun ‘Eğitimdeki gerileme ve üniversite sınavlarındaki başarısızlık’ şeklinde tanımladığı sürecin mimarı olarak gösterilen Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’un, 2 yıl boyunca hiçbir gelişme sağlanmayan okul inşaatı için ‘Bizi ilgilendiren bir şey yok. Gidin okulu yaptıracak iş adamına sorun’ demesi şaşırtıcı bulunmuyor. 

Eğitim Camiası ise, bu konunun Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’un ciddiyetsiz yaklaşımıyla çözüme kavuşamayacağını vurgulayarak, projelerinde eğitimi öncelikli madde olarak ele alan Malatya Valisi Vasip Şahin’in olaya el koyması gerektiğini belirtiyor.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız eğitimciler ‘Kısa süre önce Bilsam bir Eğitim Raporu hazırladı. Bu raporda Malatya artık Elazığ, Bingöl gibi şehirlerle kıyaslanıyor. Yani Malatya’nın unvanı büyükşehir oldu ama, eğitimde geriliyor ve dibe vuruyor. Malatya Milli Eğitimi’ni son 6 yıldır Mehmet Bulut yönetiyor. AKP Hükümeti Malatya’ya eğitim alanında büyük yatırımlar yapmasına rağmen bu yatırımlar başarısız yönetim yüzünden lise ve üniversite sınavlarına yansımıyor. Sayın Vali bu konuda inisiyatifi artık eline almalıdır’ şeklinde görüş belirtiyor. 

MAHKEME BABASI ADINA OKUL YAPTIRMAK İÇİN PROTOKOL İMZALAYIP TAHHÜDÜNÜ YERİNE GETİRMEYEN ÜNLÜ ŞOVMEN ERBİL’İN 700 BİN TL CEZA ÖDEMESİNE KARAR VERMİŞTİ 

Malatya’da valilikle bir protokol imzalayıp okul yaptırma taahhüdünde bulunan ancak 2 yıldan bu yana bu taahhüdünü yerine getirmeyen işadamı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’un koruması altında herhangi bir yaptırım ile karşılaşmazken, İstanbul Valiliği babası Sadettin Erbil adına okul yaptırmak için valilikle protokol imzaladıktan sonra bu tahhüdünü yerine getirmeyen ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil’i mahkemeye vermişti.. Açılan davada mahkeme ‘İstanbul Valiliği ile imzaladığı protokolü yerine getirmediği ve yatırımı engellediği gerekçesiyle’ Mehmet Ali Erbil’in devlete 723 bin TL ödemesini kararlaştırmıştı.

ARŞİV FOTO: Milli Eğitim Müdürü Bulut (soldaki), bir etkinlikte eğitime desteğinden dolayı işadamı Uğur'a plaket verirken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız