SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Müdürleri Alın!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İdare Mahkemesi, Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik’in Malatya’da Öğretmenevi ile çeşitli ilköğretim ve liselerin Müdürlük kadrosuna yaptığı 29 atamadan 13’ü hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik’in Devlet Memurları Kanunu’nun 76. maddesine sığınarak çıkardığı yönetici atamaları yönetmeliğinin, AKP’nin kadrolaşma amacına hizmet ettiğini ve hukuka aykırı olduğunu savunan Eğitim-Sen’in başvurusunu değerlendiren Malatya İdare Mahkemesi, TOKİ Kayısı Kent Lisesi, Org. Eşref Bitlis Lisesi, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, Yakınca Sadiye Ünsalan Lisesi, Battalgazi Anadolu Teknik Lisesi, Türk Telekom İ.Ö.O, TOKİ İlköğretim Okulu, Öğretmenler İlköğretim Okulu, Şeker İlköğretim Okulu, Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Doğanşehir Çok Programlı Lisesi ile Merkez Öğretmenevi Müdür Yardımcılığı kadrolarına yapılan atamalar hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Konuya ilişkin bir basın toplantısı yapan Eğitim- Sen Malatya Şubesi Hukuk Sekreteri Hüseyin Yanar, bu aşamadan sonra Malatya Valiliği ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütmesi durdurulan bu atamaları ve okul müdürlerini derhal görevden alması gerektiğini söyledi.

Hüseyin Yanar, şunları söyledi:

“Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda 657 sayılı yasanın 76. maddesine sığınarak AKP’nin kadrolaşma ve eğitimi dinselleştirme amacı doğrultusunda Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik tarafından giderayak Türkiye genelinde 1000’inin üzerinde yönetici ataması yapılmıştı. AKP’nin Milli Eğitim Eski Bakanı’nın görevine geldiği ilk günden başlayarak kadrolaşma amacıyla çıkardığı, antidemokratik olan, hiçbir objektif kritere dayanmayan ve tamamen keyfiliğe açık olan yönetici yönetmeliklerine sendikamız Eğitim-Sen geçit vermemiştir. Yasanın ilgili maddesi, Milli Eğitim Bakanı’na, okul müdürlerini atama yetkisi tanımamaktadır. Yapılan bu atamalar, bu haktan yararlanmak isteyen yönetici adaylarının haberi olmadan adeta yangından mal kaçırırcasına gizli bir şekilde doğrudan makam onayı ile gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle, 657/76. madde atamaları hukuksuzdur. Suçtur. 700 bin eğitim emekçisine saygısızlıktır. Bu yönüyle söz konusu atamalar eğitim tarihimizde kara bir leke olarak hatırlanacaktır.

Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik tarafından Türkiye genelinde yapılmış olan bu hukuksuz atamaların 29 tanesi Malatya’da gerçekleştirilmiştir. Bunlardan 27 tanesi ilimizdeki çeşitli ilköğretim, lise ve Anadolu Lisesi statüsündeki okul müdürlükleri olmak üzere iki tanesi de merkez Öğretmenevi müdür yardımcılığı kadrolarıdır. Atanan bu yöneticilerin tamamı hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen üyesidir. Hatta iki tanesi sendikanın yönetim kurulu üyesidir. Bu da açıkça gösteriyor ki; siyasi iktidar kadrolaşırken seçici davranmakta ve yöneticileri Eğitim Bir-Sen üyelerinden seçmektedir.
Eğitim Sen olarak, Malatya’da yapılan bu atamaları 657/76. madde hukuksuz yönetici atamalarını öğrenir öğrenmez hukuksal girişimleri başlatmış ve bu atamaların tamamını yargıya taşımıştır. Yürütmeyi durdurma talepli açmış olduğumuz bu davalar neticesinde Malatya İdare Mahkemesince, bu davaların bir kısmı görülmüş ve yapılan bu atamaların 13 tanesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

Bu aşamadan sonra Malatya Valiliği ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü, yürütmesi durdurulan bu okulların müdürlerini derhal görevden almalıdır. Okullarımızda eğitim ve öğrenim işlerinin aksamaması ve sağlıklı sürdürülebilmesi için yöneticilikleri düşen bu okulların ve yıllardır vekaleten, geçici görevlendirmelerle yürütülen diğer boş okul yöneticilerinin en kısa sürede Valilikçe ilan edilerek sınavı kazanan yönetici adaylarının atanması sağlanmalıdır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız