SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Müzeyi Tanıtmalıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Bahaetdin Kabahasanoğlu, Malatya'yı kayısı ve Nemrut Dağı dışında da tanıtmaları gerektiğini belirtip, "Arslantepe Açık Hava Müzesi'ni iyi tanıtmalıyız" dedi.

Turizm Haftası nedeniyle görüşlerini aldığımız Kültür ve Turizm Müdürü Bahaetdin Kabahasanoğlu, "Malatya'da cazibe merkezleri oluşturup, alışveriş, konaklama imkanı sağlanmalıdır" diyerek, daha sonra şöyle konuştu:

"İşadamlarına sesleniyorum. Turizm yatırımı yapsınlar. Ayrıca turistik eşya üretip satsınlar. Kupa, biblo, aksesuarlar, takılar gibi hediyelik eşya üretilip, can, seramik ve ahşap gibi hediyelik eşyalar yerli ve yabancı turistlere sunulmalıdır."

"Kayısı dışında ürünler hediye etmeliyiz. Ayrıca Nemrut Dağı dışarıda turistleri çekebilmek için önümüzdeki günlerde hizmete açılacak Arsantepe Açık Hava Müzesi'ni iyi tanıtmalıyız" diyen Kabahasanoğlu, Malatya'nın turizm gelirinin arttırmak için çaba göstereceklerini ifade etti.
Turistlerin geçmişi ve hikayesi olmayan illerle ilgilenmediklerini vurgulayan Kabahasanoğlu, "Malatya'yı diğer kentlerle kıyasladığımızda, bırakın Türkiye'yi dünyada eşi benzeri bulunmayan efsaneleri var. Aslantepe gibi dünyada ilk kurulan şehir devleti olması, bütün dünyanın gözünü buraya çevirecektir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız