SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Nasıl Bir Düşünce?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Nesrin Yıldırım, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker'i istifaya davet etti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yapan Yıldırım, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker'in talihsiz bir açıklama yaptığını savunarak, "Kamuoyunda hadım yasası olarak bilinen yasayı "Sorunun kaynağında kadın var" diyerek eleştiren Çeker, "Dekolte giyinirsen bu tarz çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır. Tahrik ettikten sonra sonucundan şikayet etmen makul değildir" diyerek dekolte giyinen kadına tecavüzü savunmuştur. Bu çok çirkin, maksatlı ve haddini aşan bir açıklamadır. Peki, küçük kız çocukları da tecavüze uğruyor. Onlarda mı dekolte giyip, tahrik ediyor? Onların suçu açıklansın. Bu nasıl sapık bir düşüncedir?" dedi.

Çeker'i istifaya davet eden Yıldırım, "Cumhuriyeti ve devrimleri içlerine sindirememişlerdir. Çünkü Cumhuriyet bir kadın devrimidir, kadın erkek eşitliğidir. Bunlara göre kadın okumaz, hasta olmaz, alışveriş yapamaz, çalışamaz yani tüm suç kadın olmaktır. Biz nereden geldiğimizi biliyoruz. Biz Cumhuriyetin yollarında büyüdük. Bu nedenle Çeker'i istifaya çağırıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız