SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Nasıl Düzenleme?..

A- A+ PAYLAŞ

Sıtmapınarı ve Kız Meslek Lisesi kavşaklarında yaptırılacak araç alt geçitleri için, hafta sonunda bu kavşaklara bağlanan tali caddeler trafiğe kapatılmıştı. Ancak, gerekli işaret levhalarının konulmaması, kavşaklar çevresinde park temizliği yapılmaması, özellikle geceleri denetimsizlik nedeniyle "kapatılan" bölgelerden araçların geçmeye devam etmesi eleştirilere yolaçıyor. Bu arada, belediyeden yapılan açıklamada, Kız Meslek Lisesi kavşağındaki alt geçidin temelinin 25 Ağustos Perşembe günü Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un katılımıyla atılacağı belirtildi.

TRAFİK DÜZENSİZLİĞİ..
Geçtiğimiz hafta Cuma gecesi 23.30'dan itibaren beton barikatlarla kapatılan Milli Egemenlik ve Turgut Temelli ile Zapçıoğlu ve Terminal Caddeleri'nin İnönü Caddesi girişlerinin kapalı olmasına rağmen, kavşaklara yaklaşılırken bu yönde yolların kapalı olduğunu belirten uyarı levhalarının olmaması, bazılarında hemen yolun girişine konmuş olması trafiği aksatıyor.

Belediyenin kapatılacak yollara ilişkin programını, Malatyahaber.com'un bir belediye yetkilisine dayanarak yayınlamasıyla öğrenen vatandaşlar, bu konuda yeterince duyuru yapılmadığı görüşünde.

İki kavşakta, İnönü Caddesi'ne bağlanan yolların Cuma gecesi kapatılmasından sonra, trafiğin düzenli akmasını sağlayacak önlemlerin alınmadığının ortaya çıktığını savunan vatandaşlar, "Bağlantı yolları kapatıldı. Özellikle İnönü Caddesi üzerinde, bu 4 tali caddenin trafiğe kapalı olduğuna dair belirgin uyarı levhaları yok. Yolların kapalı olduğunu bilmeyen araçlar, buraya dönmek isteyince barikatla karşılaşıyorlar. Ya da yavaşlayınca, trafiği tıkıyorlar. Kapanan yolların hemen yakınında park eden araçlar engellenmediği için, sıkışıklık daha da artıyor. Alternatif olarak belirtilen tali yollarla ilgili yeni düzenleme yapılmadığı için burada trafik kilitleniyor. Örneğin Nasuhi Caddesi girişi, örneğin Dörtyol.. Ayrıca, gece özellikle Milli Egemenlik ve Turgut Temelli Caddeleri'ndeki beton barikatlar açılarak, tali trafik sürdürülüyor. İnönü Caddesi üzerinde seyreden ve bu caddelerden trafik olmadığını zannedenler, buralardan çıkan araçlarla burun buruna geliyorlar. Kavşaklarla ne bir görevli, ne de yeterli işaret levhası var.

Ayrıca, önemli ulaşım arterleri kapatıldıktan sonra görülen sıkıntılara karşı, yetkili makamların aslında çok da ciddi bir planlama yapmadıkları ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü, bunca sıkışıklığın yanında, bir mağaza açılışı için gelen Milli Eğitim Bakanı yüzünden, İnönü Caddesi'nin trafiğini adeta felç ettiler. Bir ara yolu kapattılar.

Yolların trafiğe kapatıldığı 4 gün içerisinde görülen, ciddi bir trafik düzenlemesinin yapılmadığı, alternatif ulaşım yollarını açık tutacak park yasağı vs. denetimlerin olmadığı şeklinde. Bunları trafikte dolaşan bütün vatandaşlar, sürücüler görüyor da, yetkililer, sorumlular görmüyor mu?" diye konuştular.

TEMEL ATMA TÖRENİNE BAKAN GELİYOR..
Bu arada, belediyeden yapılan açıklamaya göre Emeksiz (Kız Meslek Lisesi kavşağı) ve Sıtmapınarı araç altgeçitlerinin temeli 25 Ağustos Perşembe günü atılıyor.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü’nden açıklamaya göre, Milli Egemenlik (Emeksiz) kavşağında saat 14.00’de düzenlenecek olan temel atma törenine Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da katılacak.

Açıklamada, temel atma törenine Malatya halkının davetli olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız