SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Nasıl Temsil?!

A- A+ PAYLAŞ

İzmir'de 9–12 Aralık 2010 tarihleri arasında organize edilen Travel Turkey İzmir 2010 Turizm Fuar'ına katılan Malatya Belediyesi Fuarcılık ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı fuar sonrası düzenlenen bir toplantıda ‘İzmir’i hiç sevmezdim. Buraya gelirken aklımda soru işaretleri vardı’ şeklinde konuştu.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri (İZFAŞ), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Hannover-Messe International İstanbul işbirliği ile organize edilen Travel Turkey İzmir 2010 Turizm Fuar'ı 9–12 Aralık tarihleri arasında İzmir’de düzenlendi. Fuarda Malatya valilik ve belediye işbirliği ile kurulan standla temsil edildi.

Fuar sonrasında düzenlenen ve çoğunluğunu İzmir’de yaşayan Malatyalıların oluşturduğu yemekli bir toplantıda konuşan Malatya Belediyesi Fuarcılık ve Kültür A,Ş, Genel Müdürü Murat Nalçacı, konuşmasında İzmir’i tahkir eden ifadeler kullandı. İzmir’deki fuarı değerlendiren Murat Nalçacı, fuarda kurumsal olarak Malatya Belediyesi’ni temsil ettiği bir pozisyonda olmasına karşın ‘İzmir’i hiç sevmezdim. Buraya gelirken aklımda soru işaretleri vardı’ diye konuştu. Nalçacı konuşmasında İzmir için olumsuz imaj çizerken, Malatya heyetine yemek veren Kavuk Ailesi’ne teşekkür ederek, ‘İyi ki buradasınız. Bizi yalnız bırakmadınız’ şeklinde konuştu.

Malatyalı 3 kaymakam 1 Belediye Başkanı’nın (Karşıyaka) görev yaptığı ve 30 binden fazla Malatyalı’nın yaşadığı İzmir’in Malatya Belediyesi’ni temsil eden şirket müdürünün İzmir’e ilişkin bu sözleri Malatya kamuoyu tarafından da tepkiyle karşılandı.

Konuya ilişkin görüş belirten kimi vatandaşlar, ‘Murat Nalçacı bireysel olarak İzmir’i sevmeyebilir. Ama Malatya Belediyesi’ni temsil eden bir pozisyonda iken İzmir’e dair böyle bir konuşma yapması kabul edilemez. İzmir, Malatya gibi, tüm illerimiz gibi Türkiye’nin güzel şehirlerinden biridir. İzmir sizi konuk ediyor, siz İzmir’de ‘İzmir’i sevmiyorum’ diyorsunuz. Bu konuşma İzmir ile Malatya’nın ilişkilerini güçlendirmeye değil, darbe vurmaya hizmet eder. Belediye Başkanı Ahmet Çakır şirket müdürünün Malatya Belediyesi’ni de bağlayan bu konuşmasının nedenini sormalı ve kamuoyuna açıklama yapmalıdır’ ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız