SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu NATO Sistemi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:38:59
A- A+ PAYLAŞ
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Malatya'ya kurulan Füze Savunma Sistemi'nden elde edilecek istihbaratın İsrail ile paylaşılacağı şeklindeki iddialara ilişkin, "NATO olarak bizim Füze Savunma Sistemi istihbaratı üçüncü ülkelerle paylaşılmaz. Yalnızca ittifakımız içerisinde, müttefikler arasında tartışılır. Bu bir savunma sistemidir ve NATO müttefiklerini korumak içindir" dedi.
 
Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve NATO Genel Sekreteri Rasmussen ortak basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin Türkiye'ye kurulacak olan Füze Savunma Sistemi'nden elde edilecek istihbaratın İsrail'e verilip verilmeyeceği şeklindeki sorusu üzerine Rasmussen, bunun bir NATO sistemi olduğunu ve müttefik ülkeler arasında olduğunu söyledi. Füze Savunma Sistemi'nin kurulmasını kabul etmesinden dolayı Türkiye'ye de teşekkürlerini ileten Rasmussen, şunları söyledi: 
 
"NATO olarak bizim Füze Savunma Sistemi istihbaratı üçüncü ülkelerle paylaşılmaz. Yalnızca ittifakımız içerisinde, müttefikler arasında tartışılır. Bu bir savunma sistemidir ve NATO müttefiklerini korumak içindir." 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız