SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Ne Afat, Dedim!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:33:01
A- A+ PAYLAŞ

Zaviye Mahallesi'nde Cuma günü sabaha karşı içmesuyu ana borusunun patlamasıyla meydana gelen su baskınından 10 evin yanı sıra yolların ve bahçelerin zarar gördüğü bildirildi. Bu arada, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Zaviye Mahallesi Gülşen sokakta meydana gelen içme suyu şebeke arızası nedeniyle zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

ZARAR VERDİ..

Malatya Büyükşehir İtfaiye ekipleri yaklaşık 10 ev ve bodrumda su tahliyesi çalışmaları gerçekleştirirken, 4 ev ve apartmanın ise bahçe duvarları da yıkıldı.

Musahip Korkmaz adlı vatandaş, “Gece bir yağmur sesi geldi, hışırtı geldi, uyandımki yağmur değil. Gökte ay ve yıldız doğmuş. Ben dedim; ‘Bu ne afat (afet), demek ki Beydağı’na bir hışım yağdı, oradan su geliyor.’ Oysa burada su patlamış” dedi.

POLAT ZİYARET ETTİ..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Meydana gelen arıza sebebiyle zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek ve incelemelerde bulunmak için vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa ivedi bir şekilde yerine getireceğiz. Önemli olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması” dedi.

Sabaha doğru yaşanan bu talihsiz içme suyu şebeke arızası sonrasında Belediye’nin Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlerine bağlı ekipleri bölgeye gönderip, gelişmeleri takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ile birlikte Zaviye Mahallesi Hasanbey, Ege, Gülşen ve Hasarsız sokaklarını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Mağdur olan vatandaşlarla görüşen Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye’nin tüm araç ve gerekçelerinin olayın yaşandığı ilk dakikalardan itibaren su baskının yaşandığı bölgeye sevk edildiğini ifade ederken, üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getireceklerini önemle vurguladı. 

Su baskını nedeniyle zarara uğrayan vatandaşlara gerekli yardımların yapılacağını ifade eden Başkan Polat, “ Mahalle sakinlerimizin yaşadığı bu tatsız olay hepimizi üzmüştür. Ekiplerimiz anında olaylara müdahale ederek zararı en aza indirmeye çalıştılar ve halen çalışmalar sürmektedir. Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve Yeşilyurt Belediyesi olarak mağdur olan vatandaşlarımıza ve mahalle halkına yardımcı olacağız, hepimize geçmiş olsun” dedi.  

Su baskını nedeniyle zarara uğrayan ev ve işyerlerini tek tek dolaşan Başkan Polat, olayın yaşandığı bölgeye gelen MASKİ Müdürü ile bir görüşme yaptı.

"HASAR TESPİTİ YAPILIYOR.."

MASKİ Müdürü Özgür Özdemir, “Sabah saatlerinde meydana gelen arızaya müdahale edildi, şebeke hattının vanası kapatıldı. Ekiplerimiz arızaya müdahale etmiş olup, şebeke hattındaki su miktarının fazla olması sebebiyle bazı binaların bodrum katlarına ve bahçelerine arızadan çıkan su zarar vermiştir. Hasar Tespit komisyonumuz tarafından yerinde incelemelerde bulunuldu. Şebeke arıza ekibimizin arızanın tamamlanması için çalışmaları devam etmektedir. En kısa sürede şebeke hattımız işletmeye alınacaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız