SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Ne Çelişkidir?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:26:37
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Eğer Türkiye sözü dinlenen bir ülke olsaydı, geçmişte olduğu gibi etkili bir ülke olsaydı, bugün İsrail örgütü, devleti Mescid-i Aksa’ya elini kolunu sallayarak saldıramazdı” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Parti Meclisi üyesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Malatya yöneticileriyle birlikte Şeker İş Sendikası Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırısın değerlendirirken, “Eğer Türkiye sözü dinlenen bir ülke olsaydı, geçmişte olduğu gibi etkili bir ülke olsaydı bugün İsrail örgütü, devleti Mescid-i Aksa’ya elini kolunu sallayarak saldıramazdı. Türkiye maalesef, kınamak ve seyretmekten başka bir şey yapmıyor” ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba, (CHP) Genel Başkan Yardımcısı olarak kendisinin başkanlığındaki CHP heyetinin Pazar günü Irak Türkmenlerine yardım için 7 tır konvoy ile birlikte Erbil ve Kerkük’e gidip, gıda, battaniye ve çadır gibi yardımlar yapacaklarını da bildirip, burada Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi ile de görüşüp, ihtiyaçlarını tespit edeceklerini bildirdi.

Ağbaba, Malatya Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamında satışının ertelenmesinde yaptıkları mücadeleleri de hatırlatıp, fabrikanın işlevini sürdürmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise, şeker fabrikalarının kapatılması ve pancar ekiminin daraltılmasına tepki gösterip, “Pancar şekeri yerine, nişasta bazlı şeker satılması vatandaşlarımızın kanser olması demektir. Obezitenin artması demektir” ifadelerini kullanıp, “Bir taraftan bölgesel kalkınmadan söz ediyoruz. Diğer yandan Malatya’nın da içerisinde bulunduğu doğu bölgelere teşvikler veriyorsunuz fabrikalar yapılsın diye, diğer taraftan istihdam sağlayan ve stratejik ürünü işleyen mevcut şeker fabrikalarını kapatıyorsunuz. Bu ne çelişkidir. Akıl ile ifade edilemez” dedi.

CHP Parti Meclisi üyesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de, özelleştirmelerin mantıksız yapıldığını ileri sürüp, “Evet devlet ayakkabı, araba lastiği üretmesin. Ama stratejik ürünleri devlet üretmelidir” diyerek, “İktidarın yetkilileri, Atatürk’e laf atıp, 10’ncu yıl marşını eleştirerek sen 10 yılda neyi ağlarla ördün ki diyorlar. Biz de AKP iktidarına diyoruz ki, siz Atatürk’ün yaptığı birçok istihdam kapısını kapattınız” şeklinde konuştu.

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ise, Malatya Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamında satışının ertelenmesinde emeği olan milletvekili veli Ağbaba’ya teşekkür edip, kayısıdan sonra en büyük girdiyi sağlayan Malatya Şeker Fabrikası’nın kapanmaması gerektiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız