SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Ne Kin Sayın Vekil?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:40:38
Bu Ne Kin Sayın Vekil?!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ergenekon davasından 4 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve hastalıkları nedeniyle ölümle pençeleşen İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nu ‘İnsanlıktan nasibini almayan bir insan’ olarak niteledi.

AKP Milletvekili Çalık’ın, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu için bu nitelemeyi uygun görmesinin nedeni ise kişisel bir sorun. 

Çalık’ın söylediğine göre; geçmiş yıllarda o zaman 10 yaşında olan oğlu, Prof. Dr. Hilmioğlu’nun rektörlüğü döneminde ameliyat olur. 6 ay boyunca boyunlukla gezer. Bu süreçte AKP milletvekili Çalık sık sık Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gider, ama dönemin rektörü Prof. Dr. Hilmioğlu, ameliyattan haberdar olduğu halde Öznur Çalık ve oğluna ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletmez. Çalık’a göre bu durum Prof. Hilmioğlu’nun ‘İnsanlıktan nasibini almayan bir insan’ olduğunu göstermektedir.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yaklaşık 4 yıldan bu yana tutuklu olan ve adli tıp raporlarına göre ağır nitelikte birden fazla hastalık nedeniyle ölümle pençeleşen İnönü Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’na ‘Geçmiş olsun’ demesinin söz konusu olamayacağını belirterek “Hepimizin yüreğinde adalet ve merhamet duygusu var ve hepimize lazım. İlahi adalet cümlesini sosyal medyada ben kullandım ve şunu söyledim. Fatih Hilmioğlu, Malatya'ya rektör olduğunda ben anti demokratik yol ve yöntemlere, söylemlere bu kadar teşebbüs edecek bir adam olacağını hiç düşünmedim. Söylemleri ve seçimleri yüzde 35 oy alan bir başbakana döne döne başbayi diyen bir rektördür. Arkasından yüzde 35'le değil, yüzde 95'lerle gelseniz sizi oradan onursuzca indiririz diyen bir rektör düşünün. Arapgir'de, Hayati Yazıcı bakanım o dönemde teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısıydı. Söylediği cümle, bunlar kadroları vermiyorlar. Bir rektör düşünün. Cumhuriyet yürüyüşleri, Kıbrıs yürüyüşleri, Ankara'ya otobüslerle götürülen öğrenciler. Hepsini bir tarafa bırakıyorum. Hani insanlık merhamet dediniz ya. Anti demokratik uygulamaların hepsine ama hepsine yüzde 100 karşı ve bu acıyı yaşatan 28 Şubatlara karşı vesile olan ortamları hazırlayan bütün insanlara ve insanlığa karşı yapılması gereken tüm mücadeleyi demokratik çerçevede vermemiz gerekir. Güçlünün değil, haklının hukukunu istediği bir Türkiye istiyoruz. Bununla ilgili olarak uzun süre tutuklu kalan vatandaşlara haklarının iade edilmesini.. Bunlar benim genel söylediğim cümleler. Ama ben Fatih Hilmioğlu'yla ilgili olarak yüreğimde bir anne olarak çok ciddi bir acı yaşadım. Ben bir anneyim. Çünkü, ben Fatih Hilmioğlu ile ilgili, bir anne olarak çok ciddi acı yaşadım. Benim çocuğum Fatih Hilmioğlu’nun rektörlük döneminde ağır bir ameliyat geçirdi. 6 ay boyunlukla gezdi. Bir anne olarak bana bir gün bile  ‘geçmiş olsun’ demedi” diye konuştu.

Malatya merkezli Türkiyem TV’de Hülya Kaya tarafından hazırlanıp sunulan ‘Gündem Özel’ programına katılan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Prof. Dr: Fatih Hilmioğlu’nun, oğlunun ameliyatı nedeniyle kendisine ‘geçmiş olsun’ dememesiyle ilgili kızgınlığını bir kez daha ifade ederek “Benim evladıma bir geçmiş olsunu çok gören bir insandan bahsediyoruz. Rektörden değil. İnsanlıktan nasibini almayan bir insandan bahsediyoruz’ dedi. 

‘Evladının Öldüğünü Duyduğumda…’

AKP Milletvekili Öznur Çalık Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun geçtiğimiz aylarda trafik kazasında yaşamını yitiren oğlu Emir Hilmioğlu’nun ölümünden ise üzüntü duyduğunu söyledi. Çalık bu konuda şöyle konuştu: “Evladının öldüğünü duyduğumda yüreğim o kadar kötü oldu ki, anlatamam. Büyük oğlum telefon açtı, söyledi kazayı. Okul arkadaşıydı. ‘Anne böyle böyle trafik kazasında vefat etmiş’ dediğinde çok kötü oldum. Benim evladımla yaşadığım imtihana kıyasla o çok daha ağırını yaşıyordu. Onun bana ‘geçmiş olsun’ dememesi benim ona başsağlığı dilemememi gerektirmez ama kendisine geçmiş olsun demem. İlahi adalet diyorum. İlahi adalet. Orada çok insanı üzdü, Türkiye'yi üzdü. Ama siz üniversite rektörü olduktan sonra durduğunuz yeri bilmiyorsanız ve yanlış yapıyorsanız, keser döner sap döner, hesap birgün size döner.”. 

‘Halkın Vatandaşıyız ya…’ 

Öznur Çalık, Prof. Hilmioğlu’nun, oğlunun hastalığı döneminde kendisine selam vermemesini ise “Çünkü ona göre biz halkın vatandaşıyız ya, onlar elit ya, biz AK Parti’liyiz ya…” sözleri ile gerekçelendirdi. 

‘KARAGÖZ’DEKİ TAŞ OCAĞI’NIN RUHSATINI GEREKİRSE İPTAL ETTİRİRİZ’

Bu arada, AKP Milletvekili Çalık, aynı programda Karagöz Köyü’ne kurulması planlanan, ancak köy halkının büyük tepkisi üzerine geçici olarak durdurulan taş ocağı konusunda bir soruyu yanıtlarken, gerekirse taş ocağının ruhsatının iptal edilebileceğini vurgulayarak “Kararları gerekirse iptal ettirme yetkisine ve gücüne sahibiz” ifadelerini kullandı.

Sorunu MTA Maden İşleri Genel Müdürü ile konuştuğunu belirten Çalık, ‘Genel müdür taş ocağının can ve mal güvenliği konusunda zaaf yaratması, su kaynaklarına zarar vermesi sözkonusu olduğunda en radikal kararı alarak ruhsatı iptal edebiliriz dedi’ şeklinde konuştu. Çalık, konunun yakın takipçisi olduklarını kaydetti. 

Malatya Valisi Vasip Şahin’in hafta içinde konuyla ilgili bazı çalışmalar yapacağını açıklayan Çalık “Sayın Valimiz bu konulara çok duyarlı. Taş ocağının bölgede su kaynaklarını nasıl etkileyeceği konusunda bir jeolojik etüd raporu hazırlatmış. Jeoloji mühendisimizin hazırlamış olduğu araştırmada da ‘Su kaynaklarını etkileyeceği açıktır’ denilmiş.  Sayın valimiz daha önce bu taş ocağı ile ilgili bazı görüşmeler yaptı, hafta içinde de görüşmeler yapacak” dedi

Taş ocağı sorunu için ‘Bıçak sırtı’ nitelemesini yapan Öznur Çalık, “Şimdi eğer su kaynakları zarar görmüyorsa, çevre kirliği hakkında gerekli, tedbirler alınıyorsa açık sistem ve kapalı sistem hakkında akıllı tedbir alınıyorsa ve şirket şayet hayvan sulamalarını ya da diğer sulamaları sağlayacak suyu da mutlaka bırakacağız taahhüdünü veriyorsa bizim de ‘Buraya gelip bu işi yapmasında sakınca yoktur’ dememiz gerekir. Yani bıçak sırtı bir durum. Vatandaşın talebi eğer haklı bir talepse bu devlet su işlerinin verdiği raporlarsa onaylanırsa Genel müdürümüz ‘Gerekirse patlatmaların derecesini düşürürüz’ diyor.  Yani etkili orana bakarız . %100 etkiliyorsa ruhsat iptaline gidilebilir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız