SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Ne Perhiz, Bu Ne Turşu!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:52:26
A- A+ PAYLAŞ

Büro Memurları Sendikası Malatya Şube Başkanı Fehim Bingöl, fazla mesai yaptıran ancak fazla mesai ücreti vermeyenleri yargıda mahkum ettireceklerini söyledi. 

Bingöl, dernek üyeleri adına yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 2 Kasım 2011 tarihli resmi gazetede yayımlanan 666 sayılı KHK ile eşit işe eşit ücret denilerek kurumların kendi mevzuatları belirlenmiş bulunan fazla çalışma, ek ödeme, ikramiye gibi ödemeleri düzenleyen hükümler 666 sayılı KHK ile tek çatı altında toplanarak bir düzenlemeye gidilmiş; ek ödeme, ikramiye, fazla mesai adı altında memurun aldığı ücretler kaldırılmıştır. Bazı kurumlar için bu uygulama 2012 yılında başlarken 2013 yılı ocak ayından itibaren tüm kurumlarda mesailer kaldırılmış olup bu uygulama ile kurum çalışanları ücret kaybına uğratılarak mağdur edilmiştir. Yeni çalışan personelin ikramiye ve kadro karşılığı sözleşmeden kaynaklı ödemeleri ödenmemekte ve her ay 700 TL ile bin TL arasında kayıpları bulunmaktadır. Kamu çalışanlarının fazla mesailerinin ve ikramiyelerinin ellerinden alınmasının önüne geçmek için genel başkanımızın devam ettirdiği yürüyüşümüz ses getirmeye başlamıştır” dedi.

Bingöl, memurların alım gücünün yüzde 25 gerilediğini ileri sürerek, “Kamuda yaklaşık 2,5 milyon memur vatandaşlarımız için hizmet üretmektedir. Memurlarımız, ülkemizin ilerlemesi ve vatandaşlarımızın refahı için gecesini gündüzüne katmakta, kendinden ve ailesinden fedakarlık göstermektedir. Yeni bakanlık ve kurumların kurulduğu, birçok kurumda yeni yapılanmanın olduğu, iş yükünün arttığı bir süreçte maalesef siyasi iradenin çalışanlardan ve sosyal taraflardan görüş almadan yaptığı haksız uygulamalar, memurların motivasyonunu bozmakta, iş verimlerini düşürmektedir. İktidarı elinde bulunduranların çalışanları düşünmeden yaptığı haksız uygulamalar, sadece kamu çalışanlarını değil, aileleriyle birlikte yaklaşık 10 milyon kişiyi mağdur etmektedir. Son bir yıl içinde doğal gaza, elektriğe ve akaryakıta ortalama yüzde 30’un üzerinde zam geldi. Buna rağmen kamu çalışanlarına ise yüzde 3’lük komik bir zam yapıldı. Oysa fazla mesai ve ikramiyelerin kaldırılması ile kimi memurlarımızın yüzde 25’lik bir kayıpları söz konusudur. Memurun fazla mesai ücretine göz dikenler, toplumun üst gelir grubundaki kişilere hitap eden bireysel emekliliğe ise yüzde 25 destek vermektedir. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusudur. Toplumu bir bütün olarak düşünmesi gereken siyasi irade, yaptığı bu zıt uygulamalarla zenginin parasına para katarken, memuru ve ailelerini kendi kaderine terk etmekte, gittikçe fakirleştirmektedir” diye konuştu.

Haksız uygulamaları ve adaletsizlikleri ortadan kaldırmak için birtakım çalışmalarda bulunacaklarına vurgu yapan Bingöl, şunları kaydetti: 

“Bürokrasinin çalışanlara karşı yaptığı haksız uygulamaları ve adaletsizliklerin ortadan kaldırmak için kurumlarda fazla çalışma takip timleri kuracağız. Fazla mesai yaptırdığı halde, fazla çalışma ücreti ödemeyen kurum ve amirleri, noter aracılığıyla tespit edip haklarında yasal işlemde bulunacağız. Fazla mesai ücreti verilmemesine rağmen bürokrasi ve siyaset kurumu bize çalışmayı dayatırsa hukuksal yollara başvuracağız. Fazla mesai yaptıran ancak fazla mesai ücreti vermeyenleri yargıda mahkum ettireceğiz. Yargının huzurunda mahkum olmasalar bile tarihin huzurunda, milletin huzurunda ve toplumun vicdanında mahkum olacaklardır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız