SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Ne Sevgi Aaaaah!!!

A- A+ PAYLAŞ

Dün gece de Malatya’nın ana caddelerini dolaştım. Cengiz Topel Caddesi’ndeki alt yapı çalışmaları bitmemiş. Kimi iş makineleri, olduğu yerde duruyordu. Saat 20.00 sıralarında Malatya Belediyesinin kaldırım çalışması sürüyordu Sıtmapınarı semtinde. Alt yapı döşenmiş, kaldırım çalışması sürüyor.

Peki, ben bu çalışmaları mı merak ediyorum? Benim merakım, ağaçlar. Alt yapı ve üst yapı çalışması yaparken ağaçlar da nasipleniyor bu çalışmadan. Şimdi bu nasiplenme sözünden, ağaçlara gölet yapıldığı gelebilir aklınıza. Ağaçlar, kaşla göz arasında buharlaşıyor. Tekelin duvarı buyunca, ana caddenin kaldırımı bomboş kalmış. Öğretmenevi’ ne dönülen kavşaktaki heybetli çınar, orta yerde duruyor. Çok da güzel duruyor. Bu çınarın dışında istasyona doğru olan kaldırımda, taksi durağının önünde altı tane ağaç kalmış. Her gün o altı ağacı ziyaret ediyorum, kesilir korkusuyla.

Sıtmapınarı alt geçidinden yukarı Hasanbey Caddesi’ne doğru çıkarken İl Sağlık Müdürlüğü’nün önündeki kaldırımda iki koca çınarın kesilmiş olduğunu görüyorum. İkisinin tıraşlanmış kök kalıntısının fotoğrafını çekiyorum. Birinin de üzeri betonla sıvanmış, kökü bile mezara gömülmüş. Bir başkasından bir kıymık kalmış, göletine çöp poşeti konmuş. Fotoğraf çektiğimi gören esnaf durur mu? Başıma toplanıyorlar. Biri: “ Abla, sen bu ikisini bırah da ana caddeye get. Tekelin ögünde bir tene ağaç bırahmadılar. Kökünü doğradılar. Caddeyi çırılçıplak koydular. Yahında o caddede altmış tene ağacı kesecekler, tespitli.” diyor. Hemen bir başkası atılıyor söze: “ Geçen gün belediyede rastladım. Üç tene kelli felli adam geldi. Reis yardımcısının yahasına yapıştı. Ne yapıysınız, siz Malatya’nın düşmanı mısınız, dediler. “ diyor.

Asırlık çınarlardan kalan kütük köklerin, boş kalan yerlerinin, üstü betonla kapatılan mezarlarının ve oraya dikilen küfür gibi tabelaların fotoğraflarını çekiyorum. Tabelada “ Önce İnsana ve Çevreye Saygı – Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır “ yazıyor.

Bu seçilmiş insanların insana ve çevreye saygıyı, ağaçları katlederek gösteriyor oluşları, beni kahrediyor. Bu ne sevgi ah, bu ne ıstırap, şarkısını getiriyor aklıma ister istemez.

YAZI-FOTOĞRAF: Sultan KILIÇ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız