SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Ne Şiddet, Bu Ne Celal...!''

A- A+ PAYLAŞ

Fanatik Gazetesi yazarı Tunç Kayacı'dan Lig A'da Haftanın görünümü ve Panoraması...

tkayaci@fanatik.com.tr 

"Renk Geldi!"

Malatyaspor’un, lider Oftaş’ı devirmesiyle ilk 3 sıradaki takımların arasındaki birer puanlık fark, heyecanı doruğa taşımış gözüküyor. Aslında Malatyaspor bu hafta 3 değil, 9 puan aldı, diyebiliriz. İstanbul Belediyespor’un, Kasımpaşa önünde elde ettiği 1-0’lık yenilgiden sonra Oftaş maçına çok hırslı çıkan Malatyaspor, zorlu 90 dakikada gülen taraftı. Ancak bu maçın sonunun, hepimizin suratını asan bir gelişmeyle bitmesi, üzücüydü. Gerçekten de anlam vermekte çok zorlandığımız bir gelişmeyle, bir saldırıyla bitti Malatya’daki karşılaşma...

Bu Ne Şiddet, Bu Ne Celal!..

Malatyaspor İkinci Başkanı Nadir Alataş’ın, Oftaş teknik direktörü Osman Özdemir’e sahanın ortasında herkesin gözleri önünde yaptığı saldırıyı, şiddetle kınıyorum. Bu saldırının hiç bir haklı mazereti olamaz. Bana kimse bir şey anlatmasın, gerçekten büyük bir ayıptır yapılan. Sözde Osman Özdemir, hakaret etmiş ve bu şahıs da dayanamamış, gidip vurmuş... O zaman biz de burada olayı kınayan bir yazı yazıyoruz, bize de mi şiddet uygulayacak. Ben şunu çok iyi biliyorum ki, bunu yapan bu kardeşimiz, yaptığından bin pişmandır ve bunun altından nasıl kalkacağını kara kara düşünüyordur. Bırakın kendisini, çok sevdiği Malatyaspor’a nasıl bir zarar verdiğinin farkında mı acaba...

90 Dakikaya Gölge Düşürdü-

Kazanılmış bir karşılaşma sonrasında yapılan bu şiddetin nedeni ne olabilir? Gerçekten sorgulanması gereken bir durum bu... Aslında maça bakıyorsunuz; tribünlerde her hangi bir olay yok ve takımını candan destekleyen bir taraftar... Sahaya bakıyorsunuz; futbolun kuralları içinde müthiş mücadele eden iki takım... Gollere bakıyorsunuz; hepsi nizami... Verilmeyen Oftaş golüne bakıyorsunuz; hakemin iptal kararı kesinlikle doğru... Peki o zaman insan sormadan edemiyor, “Niye?..”

Futbolun Önüne Geçen Bir Olay Daha...

Bu hafta futbolun önüne geçen olaylardan birisi de Kocaeli’de yaşandı. Kocaelispor ile Eskişehirspor, İzmit İsmetpaşa Stadı’nda karşılaşırken Eskişehirspor’un otobüsü soyuldu. Ancak trajikomik olan, olay sonrası yetkili bir emniyet görevlisinin verdiği “Otobüsün içine girmeyin” talimatıydı. İnsana gülerler... Zaten içeri giren girmiş, günün ortasında kentin göbeğinde, bir otobüs soyulmuş, hem de güvenlik çemberi içinde... Adama sorarlar, “Soyulurken neredeydiniz?” diye. Sonuçta, otobüsün kapısı açılmış, bilgisayarlar, cep telefonları, cüzdanlar gitmiş. Yukarıda anlattığım iki olay konusunda yorum yapmakta çok zorlandığımı belirteyim.

Gelelim Maçlarımıza;

Malatyaspor-G.B.Oftaş

Lider en azından bir puan almayı hesaplıyordu ama alamadı. Lig A’nın iç sahada en başarılı ekibi Malatyaspor, kontrollü oynadı, rakibin üstüne gitmedi. Açıkçası, geçmiş iç saha maçlarına göre daha sabırlıydı. Oftaş’ın yediği iki gole baktığınızda, gerginliğin yarattığı hatalardı, bana göre... Kısaca berabere kalsa Oftaş, çok büyük bir avantaj yakalayacaktı, ama olmadı... Malatya ise bu 3 puanla ilk ikiye net bir ortalık yaptı.

Kasımpaşa-İstanbul Bld.

Kasımpaşa son 4 haftadaki çıkışıyla ilk 5 içine girmeyi başardı. İstanbul Belediye karşısında iyi futbollarını bir golle süsleyen Lacivert-Beyazlılar, çok önemli bir galibiyet aldı. İstanbul Belediye ise hiç de beklemediği bir dönemde; kritik bir yenilgi aldı diyebiliriz.

Diyarbakır-A.Sebatspor

Diyarbakırspor üst üste 3 haftadır kazanıyordu ve Sebat maçının da favorisiydi. Ancak evdeki hesap, çarşıya uymadı ve rakip 10 kişi kalmasına rağmen 90 dakikadan 1-1’lik beraberlik çıktı. Diyarbakırspor değil ama bu maçta Burhan, üst üste 4. golünü atmayı başardı. Sebat ise Emre Aygün’ün güzel golüyle bir puanı alırken, aynı Aygün hakemi aldatıcı bir hareketle oyun dışı kalınca, belki de takımının olası bir 3 puanı kaçıran taraf olmasına yol açtı.

Altay-İstanbulspor

Altay içeride bir türlü kazanamıyor. Aslında kaybediyordu İzmir ekibi, bu hafta kaybetmedi... İstanbulspor da kendisi gibi Play-Off adayıydı. O nedenle aradaki puan farkının korunması bir anlamda avantaj olarak görülebilir ve beraberliğe biraz da iyimser bakılabilir. Ancak bu sonuca İstanbulspor açısından da iyimser bakabiliriz. Şöyle ki, üst üste 3 haftadır yenilen Sarı-Siyahlılar’ın yeni teknik direktörleri Fuat Yaman ile çıktığı ilk maçta, deplasmanda alınan bir puanın iyi olduğunu düşünebiliriz!..

Elazığspor-Mardinspor

Elazığspor bu sezonki “iç sahada kaybetme” alışkanlığını tam da unutmak üzereyken, Mardin’e mağlup oldu. Uzun süre berabere giden karşılaşmada, Mardinspor’dan Şeyhmus, zor ve nefis bir gole imza atınca, gülen konuk ekip oldu. Elazığspor iki haftadır kaybederek, Play-Off yolunda yara aldı. Mardinspor ise son iki deplasmanını kazanarak içeride kaybettiklerini telafi etti bir anlamda.

Gaziantep Bld.-Karşıyaka

Lig A’nın ikinci yarıdaki yenilgisiz ekibi, istikrarını Karşıyaka önünde de sürdürdü. Son haftaların formda iki ismi Serdar ve Hakan, biri penaltıdan biri de frikikten attıkları iki golle, Karşıyaka’yı evine puansız yolladı. Müthiş mücadele gücü ve inançlarıyla, geride 4 zorlu maçları kalmasına rağmen Gaziantep ekibini, Play-Off adayları arasına soktu. Karşıyaka ise sıkıntılarıyla boğuşan, ama bunu dışarıya fazla yansıtmayan yapısıyla “Benden bu kadar” der gibiydi.

T.Telekom-Orduspor

Cezalılar ve sakatlıklar nedeniyle sahaya zar zor çıkan Orduspor, Telekom önünde kaybeden taraftı. Ateş çemberinden kurtulmaya çalışan Başkent ekibi, Alp’in golüyle öne geçti ve skoru koruyup 90 dakika sonunda gülen taraftı. Orduspor ise Şadi ile yakaladığı tek önemli pozisyondan yararlamayınca, evine üzgün döndü.

Samsun-Uşakspor

Samsun’dan beklenen sonuç çıktı. Lige havlu atan Samsunspor, evinde ligde kalma mücadelesi veren Uşakspor ile yenişemedi. Uşakspor açısından bir puan iyi ama buruk bir sonuç... Çünkü, Mardin ve Telekom’un kazandığı bir haftada, beraberlik çok da iyi bir sonuç değil.

Kocaelispor-Eskişehirspor

Körfez’den, maç öncesi tahminleri yanıltmayan bir sonuç çıktı. Hafta içi futbolcularının zehirlenmeleri nedeniyle oldukça zorlanan Kocaelispor, Eskişehirspor karşına diken üzerinde çıktı. Yenik duruma düşen Körfez ekibi Umut’un nefis golüyle beraberliği yakaladı. Aslında ne şiş yandı ne kebap.

*Haftanın Karması

Abdurrahman Bozkurt (Uşakspor) Mehmet Budak (Malatyaspor) Serkan Özdemir (Diyarbakır) Gökhan Caba (Kasımpaşa) İsa Dündar (T.Telekom) Şevki Koç (İstanbulspor) Umut Kekilli (Kocaelispor) H.S.Johansson (Malatyaspor) Serdar Özbayraktar (G.Antep Bld.) Şehmus Özer (Mardinspor) Erhan Küçük (Kasımpaşa)

Haftanın Takımı

Kasımpaşa

Haftanın teknik direktörü

Kadir Özcan (Kasımpaşa)

Haftanın futbolcusu Şehmus Özer (Mardinspor)

Haftanın Hakemi Cem Deda (Malatya-G.B.Oftaş)

Haftanın Portresi- Şehmus Özer

Mardinspor’un tehlikeli bölgeden uzaklaşmasında başrolü oynayan isimlerden biri Şehmus Özer... Kırmızı-Lacivertli formaya yıllardır hizmet veren 27 yaşındaki futbolcu, bu hafta da Elazığspor karşısında takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Özellikle son vuruşlardaki başarısıyla dikkat çeken golcü futbolcu, bir önceki hafta da Samsun deplasmanında takımına 3 puanı getiren isimdi. Türk Telekom Lig A’da zor günler yaşayan Mardinspor’un önemli oyuncularından Şehmus, özellikle son haftalarda yükselen performansıyla dikkatleri çekiyor. Son 4 haftada Güneydoğu temsilcisini zorlu maçlar bekliyor, Şehmus’a da bu süreçte önemli görevler düşüyor. Bakalım, Şehmus takımının ligde kalması için daha neler yapacak?

Bu Hafta

Maç: 9- Galibiyet: 5-Beraberlik: 4- Atılan gol: 14- Gol ort.: 1.55

Bu sezon Maç: 270 Galibiyet: 192 Beraberlik: 78 Atılan gol: 692 Gol ort.: 2.56

Kart cezalıları KIRMIZI: Emre Aygün (A.Sebat), İsmet Taşdemir (Mardin), Oğuz Aksu (Orduspor)

SARI: Mahmut Karıklar (G.Antep Bld.), Orhan Şam (G.B.Oftaş), Taylan Işıldar, Uğur Erdoğan, Hakan Çimen (İstanbulspor), Serkan Bekiroğlu, Kenan Özer (Karşıyaka), Ender Alkan (Kasımpaşa), Koray Çölgeçen (Kocaelispor), Ömer Ateş (Samsunspor)

*Gol Krallığı

FUTBOLCU TAKIM : MAÇ - GOL Taner Demirbaş Malatyaspor 28 25

Mohamed Ali K. Diyarbakır 29 17 Serdar Özbayraktar G.Antep Bld. 24 16 Şadi Çolak Orduspor 27 16 Erman Kılıç Elazığspor 27 13 Alp Küçükvardar T.Telekom 24 12 Ferdi Başoda Elazığspor 24 11 F.Alper Salgın Kasımpaşa 29 11 Erhan Küçük Kasımpaşa 29 11

*Altın Eldiven

OYUNCU TAKIM : MAÇ - Y.GOL Ferhat Odabaşı G.B.Oftaş 28 24

S.Hakan Olgun Kocaelispor 21 24 Emrehan Ceylan A.Sebatspor 21 27 Serkan Tanrınıan Orduspor 25 29 A.Sinan Dağdelen Samsunspor 25 29 Recep Biler Karşıyaka 30 31 Vedat Kaburtu Mardinspor 21 31 Şenol Karagöl Malatyaspor 29 33

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız