SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Niye Böyle Oldu?

A- A+ PAYLAŞ
Hissedarları arasında Malatya Belediye Meclisi'nin bir üyesinin de bulunduğu ve imar planında 5+1 kat yüksekliği bulunan Kemal Özalper Mahallesi 2293 ada ve 3 parseldeki arsada yükselen 10 katlı bina mahalle sakinlerinin ve teknik uzmanların tepkisine neden oldu.
Mahalle sakinleri, “Mahallemizin bu bölgesinde  5 ve 5+1 yapılaşma izni var. Yani bir bütünlük oluşmuş. Ama,  hissedarları arasında Malatya Belediye Meclisi üyesinin olduğu 10 katlı inşaat bir beton yığını gibi mahallenin ortasına diktiler. Oluşabilecek olası rantları bir kenara bırakalım. Güneşimizi kesecek, hava sirkülasyonumuzu  engelleyecek ve oluşturacağı ek yoğunlukla insan ve araç sirkülasyonunu artıracak olan bu bina ile çağdaş ve yaşanabilir şehircilik diyen Malatya Belediyesi yetkilileri tam bir çelişkiye düşüyor. Yoksa onların çağdaş ve yaşanabilir şehircilik anlayışı bu mu?” diyerek Malatya Belediyesine veryansın etti.
 
Konu ile ilgili olarak görüş belirten teknik uzmanlar ise; “ İmar bütünlüğünü bozan bu uygulama ile bölgenin geleceği tehlike altına girmiş durumda. İleriki süreçte yapılaşmaya emsal teşkil oluşturacak olan bu yapı ile bölge yaşanmaz hale gelebilir. Malatya Belediyesinin ‘yasa dışı bir durum yok. 5 katlı 2 blok yerine 10 katlı tek blok yapılıyor’ yaklaşımı da çok anlamsız. O zaman artan sormazlar mı dikine yapılaşmaların mantığı alan kazanmaktır. Burada kazanılan alan var mıdır? Bildiğimiz kadarı ile yok. Güneyinde bulunan ye 1992’de yapılan uygulama ile yeşil saha olarak belirlenen alan mı kazanılmış. Bu ayrıcalıklı bir uygulamadır. Ayrıcalıklı olan bu uygulama,  İleriki süreçte emsal oluşturacağı gerekçesi ile bölgenin geleceği için büyük tehlike. Acilen bu uygulama durdurulmalıdır” diyerek bölgenin imar bütünlüğünü bozan binanın bölgeye uyumlu hale getirilmesini istediler.  
 
Malatya Belediyesi yetkilileri ise “ Yasa dışı bir uygulama yoktur.  İmar bütünlüğü açısından sıkıntılı bir durum yarattığı doğrudur, ama 5’er katlı 2 blok yerine, 10 katlı tek blok olarak yapıldı. Bu konu ile ilgili olarak meclisin kararı var. Bizlerde bu kararı uyguladık.” riyerek kararın meclis tarafından alındığını belirtiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız