SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Noktalar 'Ortafoto' İçin

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:34:00
Bu Noktalar 'Ortafoto' İçin
A- A+ PAYLAŞ

Karakaya Barajı için yapılacak olan 1/1000 ölçekli Ortafoto çalışmaları için yer kontrol noktası belirleme çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çoğrafi Bilgi sistemleri Genel Müdürlüğünce Karakaya Barajı  için yapılacak olan 1/1000 ölçekli renkli ve yapay renkli gerçek ortofoto ve coğrafi veri üretimi çalışmaları için yer kontrol noktalarının çizimi çalışmaları tamamlandı.

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün teknik elemanlarının denetiminde tamamlanan Ortafoto  çalışması ile ilgili olarak verilen bilgide; “Ortofoto, perspektif resimlerdeki resim eğikliği ve arazideki yükseklik farkları nedeniyle oluşan görüntü kaymalarının giderilmesi sonucu elde edilmiş, harita gibi belli bir ölçeği olan fotoğrafik görüntülerdir. Üzerine kartografik bilgilerin (Harita kenar bilgileri, gridler, eş yükselti eğrileri, isimler vb.) eklendiği ortofotoya ise ortofoto harita adı verilir. Havadan fotoğraflama yardımı ile bu haritaların düşük hatalar ile oluşturulabilmesi için yer kontrol noktalarının uygun belirlenmesi önem arz etmektedir” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız