SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Ocakta Hoşgörü Var"

A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Hekimhan Hacılar Köyü Abdal Musa Şenlikleri ile Arapgir Günyüzü(Gebik) Köyü Cemevi açılışına katıldı. Ağbaba ayrıca Ağbaba şenliklerine katılıp lokma yedi. Çakırsu, Gebenli, Ulaşlı, Esikli, Deregezen ve Bacalı Köylerini de ziyaret etti.
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ilk olarak Hekimhan İlçesi’ne bağlı Hacılar Köyü’nü ziyaret etti. Ağbaba burada düzenlenen Abdal Musa Şenliklerine katıldı.Şenliklerde bir konuşma yapan Ağbaba birlik ve beraberlik mesajları verdi.Ağbaba “Bizler ırk, dil,din ayrımı yapmadan ülkemizde yaşayan her bireyi diğeri ile aynı haklara sahip olmasını istiyoruz.Bu nedenle çalışıyoruz. Mazlumun ve mağdurun yanında olacağımızı belirtmek istiyorum“dedi.
 
Ağbaba’nın konuşmasının ardından Semah gösterisi yapıldı.
 
Ağbaba ve beraberindekiler daha sonra Arapgir İlçesi’ne bağlı Günyüzü(Gebik) Köyü’nde yapımı tamamlanan Cemevinin açılışına katıldılar.
 
Günyüzü Köyü Cemevi açılış törenine Ağbaba’nın yanı sıra  Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanı Fahrettin Kayhan, Karacaahmet Sultan Kültürü Tanıtma, Dayanışma ve Türbesini Onarma Derneği Genel Başkanı Muharrem Ercan, Çemişgezek Kırklar Cemevi Başkanı Ali Hadi Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
CHP Milletvekili Ağbaba, Cemevi açılışında yaptığı konuşmada “Burası bir Cemevi, barış evi, kardeşlik evi, Cemevlerinde mezhepçilik olmaz, kimse mezhebinden dolayı sorgulanmaz. Yetmiş İki millete bir nazardan bakan anlayışla kimse üstün görülmez, kimse geride bırakılmaz. Cemevlerinde bir elinde aslanı bir elinde ceylanı kucaklayabilen Hacı Bektaş-ı Veli’nin “hiçbir milleti ve insanı ayıplamayınız”  öğretisi yankılanır. Birini ötekileştirmeyen, farklılıkları zenginlik kabul eden bir anlayış hakim kılınır.” dedi.
 
Ağbaba “Anayasamız ve Avrupa İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi  ülkede yaşayan tüm fertlerin inançları, cinsiyetleri, yaşam tarzları ne olursa olsun yasalar karşısında eşit olduklarını söylüyor. Ancak maalesef hala ülkemizde bu eşitlikten söz etmek mümkün görünmüyor.Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Cemevi sadece Günyüzü Köyü’nü değil, Arapgir’i , Arguvan’ı ,Malatya’yı da aydınlatacak. Cemevinin Ocağında sevgi, hoşgörü, kardeşlik kaynatılacak. Hacı Bektaş-ı Veli’den, Yunus Emre’den, Pir Sultan’dan dizeler yankılanacak” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Günyüzü Köyü Cemevi’nin  açılışı gerçekleştirildi. Semah gösterisi gerçekleştirildi.
 
Ağbaba ve beraberindekiler açılışın ardından Ağbaba Şenliklerine katılarak lokma yediler. Ayrıca Arapgir ilçesi’ne bağlı Çakırsu, Gebenli, Ulaşlı, Esikli, Deregezen ve Bacalı Köylerini de ziyaret ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız