SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Parayı Bastırmış Ödülü Almışlar!"

0
Güncellendi - 2020-02-23 17:01:15
A- A+ PAYLAŞ

"TORPİL OLURSA TBMM'DE REZİL ETMEK BOYNUMUN BORCU.." CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba 695 Milyon liraya mal olacak Kuzey Çevreyolu’na 2020  yılı ödeneği olarak 14 Milyon lira ayrılmasını sert sözlerle eleştirerek, AKP’nin Kuzey Çevreyolu’nu bitirmeye ömrünün yetmeyeceğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,Malatya İl Başkanlığının yeni binasında düzenlediği basın toplantısında Malatya gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeşilyurt Belediyesi’nin UNESCO’dan aldığı ödül için “UNESCO ‘biz böyle bir ödül vermedik’ diyor. Parayı basmış,ödülü almışlar” ifadelerini kullandı

BU ÖDENEKLE BU YOL BİTER Mİ?

Kuzey çevreyolu ile ilgili gelişmeleri değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Ulaştırma Bakanlığı’nın 2021 olarak açıkladığı bitim tarihi 11. Kalkınma planında 2023 olarak gözüküyor. Yatırım programına devam eden projeler kategorisinde yer bu yolun başlama ve bitiş tarihi 2011-2023 olarak belirlenmiş. Bitim tarihi 2020 Mart ayı dediler, sonra seçim yatırımı olarak 2019’a çektiler, Bakanlık 2020 Aralık ayı demişti şimdi de 2023’e gün verdiler. Bu yol bitmeden kendileri bitecek. 2020 programında Kuzey Çevreyoluna çıkan ödenek 14 milyon lira olarak açıklandı. Yolun maliyeti 695 milyon lira, ödenek ise 14 milyon yani yüzde 2’si. Sadece yüzde 2’sini ayırmışlar ve güya 2023’te bitecek” şeklinde konuştu.

DEPREMZEDELER ARASINDA BİLE AYRIM  YAPIYORLAR

Ağbaba, deprem sonrası yaşanan bazı gelişmelerin birlik ve beraberlik duygusunu zedelediğini kaydederek ; “Deprem siyaset ayrımı yapmadan herkesi vurdu, AKP’linin, CHP’nin evini ayırmadı. Ancak bir ayrımcılık yapılıyor. Toplum Yararına Programlar kapsamında alımlar yapılacak. İlan internetten yayınlandı ancak İŞKUR Genel Müdürlüğü apar topar ilanı internetten kaldırdı. Neden kaldırdılar? Pütürge, Doğanyol, Kale, Battalgazi, Yeşilyurt Belediyeleri ve Kaymakamlıkları liste oluşturacak. Yani depremzedeler arasında bile AKP’li olan- olmayan ayrımı yapacaklar. 6 ay çalışıp 2 bin 324 lira maaş alacak kişiler arasında bile ayrım yapılıyor. Böyle bir siyaset anlayışı olur mu? Böyle siyaset batsın. İŞKUR ve Malatya Valiliği’ne çağrı yapıyoruz, eğer biraz vicdan varsa bu işi kurayla yaparsınız. Sen fakir fukara arasında ayrım yapıyorsun, kendi yandaşlarını kendi yakınlarını işe alacaksın. Eğer kurayla değil tek tek alım yaparlarsa, torpil olursa, konumları, makamları ne olursa olsun, onları TBMM’de, kamuoyu önünde rezil etmek benim boynumun borcu” diye konuştu.

KIZ LİSESİ RANTA KURBAN GİTMESİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hafize Özal Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili öğrenci ve velilerin rahatsızlıklarını dillendirerek,  “Oldukça değerli bir konumda bulunan Kız Meslek Lisesi de ranta kurban edilmeye çalışılıyor.Maalesef bazıları depremden de parsel kapmaya çalışıyor. Malatya’da herkesin adres verdiği, yaşlının gencin herkesin bildiği Kız Meslek Lisesi var. Malatya’nın hafızası, tarihi. Önce yıkılacak dendi, sonra ana bina değil ek bina yıkılacak dendi. Okulu önce Yeşilyurt İMKB Anadolu Lisesi’ne taşınacağı söylendi. Şimdi Battalgazi Uçbağlar Mahallesi’nde bulunan Selçuklu Ortaokulu’nda eğitime devam edeceği açıklandı. Burada amaç farklı herhâlde. Öğrencileri çok uzaktaki okula götürecekler, muhtemelen orada eğitime devam ettirmeye çalışacaklar. Yıllardan beri gözlerini rant bürüyenler Malatya’nın en güzel yerlerinden biri olan Kız meslek lisesine göz dikmiş durumdalar. Malatya kamuoyunun dikkatini çekmek istiyorum. Bu okulu da bunlar yakında götürebilirler” ifadelerini kullandı.

UNESCO REDDETTİ YEŞİLYURT’UN ALDIĞI ÖDÜL ‘SAHTE’

Geçtiğimiz günlerde Yeşilyurt’un da aralarında bulunduğu 20 AKP’li belediyenin, Paris’te UNESCO’nun verdiği söylenen İdeal Kent Ödülü’nün sahte olduğunu belirten Ağbaba; ”Heyetlerle Paris’e gidiyorlar UNESCO’nun afişi altında ödül alıyor. Bu ödül sahte!. UNESCO diyor ki ‘biz böyle bir ödül vermedik’ diyor. Paraları basmışlar, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Başkan Vekili Şükrü Karatepe’nin de katıldığı törende ödüller almışlar. Sahte ödül olur da, Malatya bundan eksik kalır mı? Yeşilyurt ideal kent ödülü alıyor. Malatyalılar da meşaleyle karşılamaya gidiyorlar. Ödül sahte arkadaşlar. Her şey aklımıza gelirdi de sahte ödül gelmezdi. Ödül lazımsa gelin Malatyalılar hem Büyükşehir’e hem size kar kaldıramama ödülü versin. Kar yağdı vatandaş 3 gün sokağa çıkamadı. Sebepleri ise muhtemelen  “kar bu sene az yağdı, insanlarımız kar topu oynasınlar, kara doysunlar” dedi.

YONCALI BARAJI SULAMA KANALLARI İHALE EDİLMELİ

Malatya’da yapımı devam eden ve tamamlanan birçok baraj ve sulama projesinde büyük aksaklıklar yaşandığına belirten Veli Ağbaba; “Yoncalı Barajı için eski Bakan Veysel Eroğlu ‘31 Aralık 2017 saat 16.59’da bitecek’ demişti. Verilen sözün üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bir şey yapılabilmiş değil. 23 yıldan beri devam eden barajın ancak yüzde 85’i tamamlanabilmiş. Barajların bitirilmesinin de bir anlamı yok. Kapıkaya ve Boztepe barajları bitirildi ancak kanal yapılmadığı için yıllarca sulamada kullanılamadı. Yoncalı Barajı da sulama amacıyla yapılıyor ancak buraya da kanal yapılmazsa bir anlamı olmayacak. Beylerderesi  Göleti, Karıncalık Göleti, Hekimhan Göleti de öyle. Erkenek Göleti 3 kez patladı, Söğüt Göletinde su yok, viyadük çatladı ama maalesef Malatya’da birileri uyumaya devam ediyor.”diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Hamuşan (4 yıl önce)
    Yeşilyurt Belediyesindeki personel kıyımına ne dersiniz. Usulsüz imza atmaktan imtina eden 6 mühendisin görevine son verildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Yeşilyurt belediye başkanı çınar babasını parası gibi belediyenin parasını kendi reklamını yapmak için har vurup harciyo. Ödülün unesco ödülü olmadığını çınar çok iyi biliyo birde konfetili karşılama yaptırıyo
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 yıl önce)
    Sn. Ağbaba, Malatya'da o kadar suistimal yapılıyor ki CHP bunların hiç birini görmüyor? Yoksa siz de mi ortaksınız? Örneğin, Vatandaş Ahmet Malatya Merkezde işini bitirdi. Motaş durağına gitti. Maştiye gitmek için bir bilet istedi. Biletçi, bir binişlik yok dedi. 2 binişlik alacaksın. O da 7.00 TL. dir. Bana iki bilet değil 1 bilet lazım münakaşası devam ederken Ahmet beye kuyrukta bekleyen Malatyalı Vahap Bey, hemşerim şuradan 200 metre aşağı in orada minibüsler var onlar seni götürür. Ahmet Bey minibüse bindi maştiye gitti 2.50Tl. Ücret ödedi. MOTAŞ DA HA BİRE AĞLIYOR ZARAR EDİYORUM DİYE. DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BELEDİYE OTOBÜSLERİ Malatya'daki gibi MÜNÜBÜSLERDEN DAHA PAHALI DEĞİLDİR. Yıllardır durum böyle iken siz ana muhalefet olarak ne yaptınız? Bu haksızlığa vb. sine muhalefet olarak ses çıkarmıyorsanız bu arsızlığa ve hırsızlığa ortaksınız derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Malatya Çevreyolu nu u uysun. Hiçbir zaman bitmez. İlgilenen yok. Sahip yok. Öznur Hanım güya uğraşıyor ama 15 yıldır hiçbişey yapamadı. Selahattin Gürkan tam bir boş çıktı.. Öyle olduğunu tüm Malatya gördü. Yani kaderine terk edilmiş bir şehirde yaşıyoz Allah yardımcımız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Veli çok güzel konusmus ama keşke konustuklariyla icraatlari da tutarli olsa ... Yazık ukemin insanına. Farklı kılık, farklı parti adı altında aynı düşüncelerle halkinin sırtından nemalanan insanları tutuyoruz sadece. Aslında hepsi aynı, birbirinden beter... Ne belediye başkanı, ne milletvekili , ne Cumhurbaşkanı bu halkı verdiği kararında pisman olmasindan başka bir şey dusunduremez. Kimse gel bizi kurtar demiyor. Hepsi kendi planlarıyla projeleriyle , 3 harcayıp 30 almak düşüncesiyle girdiği yolda nasıl bu memleketi düşünebilir ki. Tek duam ve bedduam Allah'ım yasattiklarini onlara yasatmadan canlarını almasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    sayın veli ağbaba. malatyada iki tane üniversite var. süperligde takımımız var. dünyanın 2.ci karaciğer naklinde başarımız var. bunlara rağmen uçak sayılarını artıramıyoruz en kolay iş bu.. malatyada yirmi yıldan beri kuzey çevre yolu muhabbeti oluyor sonuç varmı yok. büyük şehir belediyesine bakıyorsun ne plan var ne proje. halbur üstü insanlar malatyada keçen kaçana. açıkcası malatya için bir umudumuz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Bu konuları dikkate alalım bence çünkü yarın önümüze Büyükşehir adayınız diye koyacaklar bizde oy vereceğiz :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemalettin (4 yıl önce)
    Herşeyi eleştiren Veli bey; kar yağışı nedeniyle o kadar sıkıntı yaşandı Büyükşehir Belediyesine bir kelime dememişsiniz! Buna ben bir anlam veremedim! Bu konuda fikri olan varmı acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemalettin bey,haberin içinde geçen bir cümle şu şekilde. "Ödül lazımsa gelin Malatyalılar hem Büyükşehir’e hem size kar kaldıramama ödülü versin. Kar yağdı vatandaş 3 gün sokağa çıkamadı" Azıcık okuyup da eleştiri yapsanız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazmış tam okursan görürsün : “ Ödül lazımsa gelin Malatyalılar hem Büyükşehir’e hem size kar kaldıramama ödülü versin.”
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemalettin bey,Bu plaket meselesi bu şekilde ortaya çıkınca zorunuza mı gitti? Neye anlam veremediniz?Ben de sizin bir milletvekilinin belediyenin temizliği için müdahil olması gibi komik bir durumdan bahsetmenize bir anlam veremedim.
    0
    0
    Yanıtla