SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Ödenekle Nasıl Olacak?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya- Nemrut arasındaki karayolunun toplam 31.3 milyon TL tutarındaki "turistik yol" yapım projesinin 2012 yılında tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun, Nemrut yolu ile ilgili sorusuna Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yazılı yanıt verildi.

Söz konusu yol için 2010 bütçesinde 520 bin lira ayrıldığı bilgisi dikkati çekerken, bu ödenekle yolun nasıl tamamlanacağı merak konusu oldu.

Aslanoğlu'nun soruları ile bakanlığın yanıtları şöyle:

"Malatya-Pütürge- Tepehan -Adıyaman yolu 100 km'dir. Bu yolun Pütürge-Tepehan yol ayrımı 60 km ve Tepehan’ a kadar olan kısmı ise 20 km olup karayolları ağı içerisindedir. Tepehan-Adıyaman ayrımı olan 10 km'lik kısım ise karayolları ağına dahil değildir. Bu nedenle;

SORU 1:10 km'lik bölüm Nemrut'a giden bir yol olduğu için turizm yolu kapsamına alınacak mı?

SORU 2 : Malatya-Adıyaman bağlantısı olan bu yol tamamen karayolları ağı içerisine alınamaz mı ?

SORU 3 ; Bu bölüm için 20I0'da ilave bir ödenek tahsis edilerek bu yolun ulaşıma uygun standart bir yol haline getirilmesini düşünüyor musunuz?

CEVAP 1-2-3: Nemrut Dağı'na ulaşım Malatya ve Adıyaman illerinden sağlanmaktadır. Malatya ilinden ulaşımı sağlayan güzergah Bakanlığımız ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde belirlenen Turistik Yollar Yatırım Programı kapsamına 2005 yılında Nemrut Dağı Turistik Yolları (94 km) olarak alınmıştır. Proje bedeli 31.347.000 TL olan yolun 2012 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Nemrut Dağı Turistik Yolları için 2009 yılı sonuna kadar 4.358.000 TL harcama yapılmış olup 2010 ödeneği 520.000 TL'dir.

Nemrut Dağı’na Adıyaman ilinden ulaşımı sağlayan mevcut yolun iyileştirilmesi için Bakanlığımız 2008 yılı bütçesinden de 2.000.000 TL ödenek Adıyaman İl Özel İdaresi Müdürlüğüne aktarılmıştır."

Foto: Google Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız