SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Okulda Zil Çalmıyor!

0
Güncellendi - 2017-01-17 02:26:37
Bu Okulda Zil Çalmıyor!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir lisede öğrencilerin giriş ve çıkışlarında zil çalmıyor. Dersin bitişine ya da başlangıcına öğrenciler karar veriyor.

Battalgazi’de bulunan Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi’nde ders giriş ve çıkışlarında yaklaşık 2 yıldır zil kullanılmıyor. Öğrenciler yeni uygulamayla birlikte kişisel zaman yönetimlerini daha iyi kontrol etmeyi öğrendiklerini ifade ettiler.

"İdaremizle konuştuk ve zili kaldırdık"

12. sınıf öğrencilerinden Abdulkadir Altındağ, yeni uygulamayla birlikte sorumluluklarının farkında vardıklarını ve zaman yönetimini kullanmayı öğrendiklerini ifade ederek, “Bu uygulama bizim için çok güzel oldu. Yaklaşık 2 yıldır zil yok okulumuzda. İdaremizle konuştuk ve zili kaldırdık. Zilin kaldırılmasıyla birlikte öğrenciler olarak biz sorumluluk kazandık ve zamanımızı verimli kullanmayı öğrendik” diye konuştu.

“Bu uygulama bizi üniversiteye daha iyi hazırlıyor”

11. sınıf öğrencisi Özlem Şahin de uygulamanın kendileri üzerinde güzel sonuçlar ortaya çıkardığını belirterek, “Aslında bu uygulama bizi üniversiteye daha iyi hazırlıyor. Üniversitede de zil yok. Herkes sorumluluğunun farkında. Zaten okulumuzun her yerinde saatler var. Öğrenciler ve öğretmenler ne zaman derse girilip çıkılacağını biliyorlar. Çıkış ya da giriş saatlerimizi hocamıza biz söylüyoruz” dedi.

“Öğrenciler zaman kontrollerini öğreniyorlar”

Okulun tarih öğretmeni Mehmet Vural Aytok ise zilin sesi olmadan öğrencilerin giriş çıkışlara uymasının önemli bir olay olduğunu belirterek, “4 yıldır bu okulda tarih öğretmeniyim. Öğrencilerin zil olmadan da giriş çıkışlara uyması önemli bir olay. Çünkü öğrenciler zaman kontrollerini öğreniyorlar. Bu şekilde de zamanlarını daha verimli kullanıyorlar. Olumsuz bir durum görmedik, olumlu oldu ve öğrenciler çabuk uyum sağladılar” ifadelerini kullandı.

“‘Zil yok’ dediğimizde şaşırıyorlar”

Okul müdürü Atilla Sekendiz ise en başta uygulama tutar mı tutmaz mı diye endişelendiklerini söyleyerek, “Üç yıl önce böyle bir şey düşündük. Türkiye'de vardı ama Malatya'da yoktu. İlk 20 gün baktık ki öğrencilerimizin de bu konuda belli bir seviyeleri var. 1 ayın sonunda mükemmel bir şekilde öğrencilerimiz derse giriş ve çıkışlarda kendi zaman yönetimini kullanmayı öğrenmiş. Güzel bir uygulama. Gelen misafirlerimiz 'zil ne zaman çalak' diye sorduklarında ve biz de 'zil yok' dediğimizde çok şaşırıyorlar” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MURAT (7 yıl önce)
    Malatya ve Cumhuriyet liselerinden de bırakın zil çalmamalarını aşırı gürültülü yüksek sesle çalınan müzikli zillerinin seslerini bile azaltamadık. Defalarca Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcılarına yakınmalarımıza rağmen. 3 km öteden hafta içi hafta sonu sabah öğle her 20-30 dk da bir 3'er kez zil çalıyor. Bıktık artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Temelli (7 yıl önce)
    Atilla hocam üniversiteden arkadaşımızdır.Kararlı ve prensiplidir.O istedikten sonra çok şeyler yapabilir.Tebrikler hocam.
    0
    0
    Yanıtla
  • İdris (7 yıl önce)
    Zaman yönetimi, özgüven ,bilinçli bir etkileşim anlamında örnek bir uygulama Okul Müdürü Atilla Bey e Teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya65 (7 yıl önce)
    Okul yönetimini,öğretmenlerini ve öğrencilerini kutluyorum.Güzel bir uygulama.Sorumluluk duygusunun gelişmesiyle hayata hazır gençlerimiz yetişecek.Diğer okullara da örnek olur,İnşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM ogretmen (7 yıl önce)
    Bir eğitimci olarak şaşırdım bu ülkede böyle farklı uygulamalar olabiliyormuş ne güzel umarım bunu engelleyip batalamazlar ...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    Malatya ya yeni bir vizyon kazandıracak olan Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Yönetici öğretmen ve öğrencilerine yakışır bir uygulama Okul Müdürü Atilla Sekendiz'i tebrik ediyorum her müdürün göze alamayacağı bir uygulama
    0
    0
    Yanıtla