SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Okullar Türkiye'nin Geleceği'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:37:17
'Bu Okullar Türkiye'nin Geleceği'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bu yıl hizmete giren Özel Malatya 2. OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Koleji’ni ziyaret etti. 

Milletvekilleri Fındıklı ve Öz, beraberlerinde TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 2. OSB Müdürü Vahap Erdem, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, KOSGEM Merkez Müdürü Murat Seki ile TSO yöneticileri toplu halde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bu yıl eğitime başlayan Özel Malatya 2. OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Koleji’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler heyeti çiçeklerle karşıladılar.

Özel Malatya 2. OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Koleji Müdürü Utku Doğan, “Türkiye’de bu okullardan şimdiye kadar 7 tane açıldı. Pilot uygulama yapılıyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nde 1 tane açıldı ve o da Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nde açıldı. TSO ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürümüz bu konuda bizlere büyük destek verdiler. Okulumuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak geçiyor. Hem bir meslek lisesi ve aynı zamanda bir Anadolu lisesi. Okulumuz Organize Sanayi Bölgesi’nde olması nedeniyle eğitim ücretinin olmadığı bir okul. Aslında özel bir okul, bir kolej, ancak hiçbir öğrencimiz eğitim ücreti ödemiyorlar. Eğitim ücretinin tamamını devlet karşılıyor öğrencilerimizin. Öğrencilerimiz burada bir kolej havasında hem mesleki derslerini alıyorlar, hem de Anadolu Lisesi eğitimini alıyorlar. Buradaki bizim asıl hedefimiz kaliteli kalifiye eleman, kaliteli mühendis yetiştirmek. Bir öğrencimizi burada kendi bölümündeki mesleki bilgilerle, örnek veriyorum, elektrik elektronik okuyan bir öğrencimiz lisede zaten teknik bilgilerini alıyor, elektrik ve elektronik mühendisliğini okuduğu takdirde üniversitede daha kaliteli bir eğitim almış oluyor. Hem de kendisini daha iyi yetiştirmiş oluyor, teknikerlik sıfatını mühendislik sıfatına taşıyor. 2. Organize Sanayi Bölgemi Müdürümüz Vahap Erdem’in ve TSO yönetiminin bize büyük katkıları oldu. Biz Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren fabrikalarımızla sözleşmeler yaparak burada mezun olan öğrencilerimizin, üniversiteyi tercih etmedikleri takdirde daha çabuk iş bulabilmesini sağlıyoruz. Hem fabrikalarımızın kalifiye elemen ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz, hemde öğrencimiz mezun olduğunda iş garantisini sağlamaya çalışıyoruz. Organize sanayi bölgesinde kalifiye elemanların ihtiyaç duyulduğu bölümleri belirledik, okulumuzda gıda, tekstil ve elektronik, elektrik bölümleri olacak. Tercihle alınan bir okuluz. Talep çok fazla oldu” dedi.

Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, mesleki eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “İnsanlar temel eğitimini 4+41+4 bitirdiğinde, üniversiteye gitmediğinde elinde bir mesleğinin olması lazım. Onlar da ara eleman, tekniker, teknisyen diye sıralanması lazım. Ama biz ülke olarak bunları çok ihmal ettik” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekilli Ömer Faruk Öz ise, “Güzel bir tablo ile karşılaştık. Ben bu kadar güzel bir tablo ile karşılaşacağımızı tahmin etmiyordum. Niye? Çünkü Türkiye’nin geleceği meslek liseleridir. Meslek Liselerinin önüne malum süreç içerisinde İmam hatip Liselerinin önünü kesmek için Meslek Liselerinin önünü de kesildi. Kat sayı uygulaması getirildi. Keşke sadece din düşmanlığı yaparak İmam Hatip Liseleri için kat sayı getirselerdi de, Meslek Liselerinin önünü kesmeselerdi. Ama bizdeki sıkıntı, bizim içimizde bir kesim var, bu kesim siyasi iktidarı öldürme uğruna, ülkeyi öldürüyorlar, vatanı öldürüyorlar, devleti öldürüyorlar. İmam Hatip Liselerini öldürme adına Türkiye’nin sanayisini öldürdüler. Türkiye’nin ara eleman potansiyelini yok ettiler. Birileri İmam Hatip Lisesi’ne karşı olabilir, ama karşı oluş ülkeye zarar getirmesin. Siyasi iktidara zarar getirsin, hükumete zarar getirsin ama ülkeye zarar getirmesin. O günkü uygulamalar Türkiye’ye ciddi bir sıkıntı oluşturdu. Bugünkü Türkiye’deki işsizliğinin ana sebebi bu” diye konuştu.

2. Organize Sanayi Bölge Müdürü Vahap Erdem ise, “Türkiye genelinde Organize Sanayi Bölgelerinde mesleki lise açılması için 37 tane başvuru yapılmış. Fakat bürokrasiye boğulmuş, yer tahsisleri yapılmamış ve 3 tane tahsis yapılmış. Bir tanesi de bizim bölgemizde. Malatya’da da bizim bürokrasimiz 15 gün sürdü ve yönetim kurulu toplanarak yer tahsisi yapıldı ve 15 gün içerisinde tahsis ettik” dedi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, “Milletvekilimiz Sayın Mücahit Fındıklı’ya özellikle teşekkür ediyorum. 2002 yılında 2. Organize Sanayi Bölgesi fikrini açmamış olsaydı, bugün burada 9 bin insan ve 130 tane fabrika olmayacaktı. Çok iyi hatırlıyorum, o zaman TSO Meclisi’nde bizimle alay ettiler dediler, ‘1. Organize Sanayi Bölgesini dolduramamışsınız, 2. Organize Sanayi Bölgesi ile ne uğraşıyorsunuz?’ Allah kendisinden razı olsun. Ondan sonra bu hızlı bir şekilde devam etti ve şuanda hakikaten her şeyi ile Türkiye’de örnek bir organize sanayi bölgesi oldu. Burada Mücahit Fındıklı’nın ciddi şekilde emeği geçti. Onunla da yetinmedi TSO Başkanlığı döneminde 3. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaları başlattı. Bizler de devam ettirmeye gayret ettik. Şimdi İnşallah 3. Organize sanayi Bölgesi’nin 1. etabını faaliyete geçiriyoruz. Bunlar Malatya için önemli” diye konuştu.

Fındıklı ve Öz, beraberindekiler ile okulun bir sınıfına girerek öğrencilerle birlikte ders dinlediler ve öğrencilerle sohbet ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız