SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Olaylar Yıldıramayacak'

A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Hukuk devleti ilkelerini koruyarak, demokrasiyi teröre asla feda etmeden mücadelemiz sürecek" dedi.

Şehit cenazeleri törenine katılmak üzere Malatya'ya gelen ve Valiliği Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'la birlikte ziyaret eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, burada yaptığı konuşmada, "Bu olaylar hiçbir zaman bizi yıldırmayacak. İnşallah son çırpınışlarıdır" diyerek, şunları söyledi:

"Hükümetimiz döneminde devletin bütün mekanizmaları büyük bir bütünlük içinde terörle mücadeleyi çok yönlü olarak sürdürüyor. Sadece güvenlik olarak değil, sosyal, siyasal ve ekonomik bütün boyutlarıyla terörle mücadele politikamız var. Çok iyi çalıştığımız, organize ettiğimiz ve kararlı şekilde yürüttüğümüz politikadır. Bu tür politikamızı sürdüreceğiz. Hukuk devleti ilkelerini koruyarak, demokrasiyi teröre asla feda etmeden mücadelemiz sürecek. Köklü, bütün boyutlarıyla mücadelimizi sürdüreceğiz".

AKP Malatya milletvekili İhsan Koca, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın da bulunduğu ziyarette Bakan Atalay, şehit cenazelerine gelmişken ayrıca bakanlığıyla ilgili de incelemelerde bulunacağını ve bilgi alacağını söyledi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a tepside kuru kayısı hediye etti.

BELEDİYE ZİYARETİ..
İçişleri Bakanının Belediyeyi ziyareti ile ilgili olarak Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya’ya gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı ziyaret etti.

12 Ağustos Salı günü gerçekleşen ziyarete Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya Milletvekili İhsan Koca, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Mustafa Bıyık, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile birlikte kalabalık bir heyet katıldı. Bakan Atalay, Belediye’ye gelişinde tören kıtasıyla karşılandı.

Bakan Beşir Atalay’ı Malatya’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını, ancak Erzincan’da meydana gelen saldırıdan dolayı yüreklerinde acı ve burukluk hissettiklerini belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın, bundan sonra ülkemizi üzen bu tür olayların son bulacağını ümit ettiklerini söyledi.

Malatya ve Belediye çalışmaları ile ilgili olarak kısa bilgiler de veren Başkan Akın, Malatya’nın jeopolitik yapısı itibariyle doğu, batı, kuzey ve güneyi birbirine bağlayan kavşak konumunda olduğunu belirterek, “Selçuklular döneminde Malatya’dan, seçkin insanların yaşadığı şehir olarak bahsedilmiş. Gerçekten Malatya, gerek Selçuklu Devletine gerek Osmanlı Devletine, önemli yönetici, ticaret, sanat ve ilim adamları yetiştirmiş. Cumhuriyet Döneminde de kurucu Cumhurbaşkanlarından birisi merhum İnönü ile Transformasyonu gerçekleştiren sayın Özal Malatyalıdır.

Belediyecilik hizmetleri olarak görev süreleri içerisinde Malatya’ya önemli hizmetler kazandırdıklarını belirten Başkan Akın, 1924 yılından 2008 yılına kadar yapılan yeşil alan düzenlemelerinin yüzde 75’ini 4.5 yıl gibi bir sürede kendilerinin yaptığını, yüzde 25’inin ise diğer dönemlerde yapıldığını söyledi.

2 adet araç alt geçidi, yağmursuyu drenaj kanalları gibi hizmetleri halkla birlikte gerçekleştirdiklerini kaydeden Akın, “Beydağı eteklerinde 60 bin dönümlük alanı imara açtık. Daha önce 120 bin dönüm imarlı alana sahip olan Malatya’nın imarlı alanı yüzde 50 büyümüş oldu. Kentsel dönüşüm noktasında da Türkiye’nin ilk etapta en kapsamlı kentsel dönüşümlerinden birisini gerçekleştiriyoruz. Hizmetlerimiz devam ediyor. Belediyeler olarak Bakanlığınızın vermiş olduğu desteklerden dolayı zatı alinize çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın ile Üniversite’de dönem arkadaşı olduğunu ve gayretini ve ciddiyetini ta o zamandan bildiğini belirten İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başkan Akın’ın Ak Parti’nin başarılı Belediye Başkanlarından birisi olduğunu söyledi.

Hükümet olarak yerel yönetimlere ayrı bir önem verdiklerini ve hem Belediyeler Kanunu, hem Büyükşehir Belediyeler Kanununu hem de İl Özel İdareleri Kanununu yenilediklerini kaydeden Bakan Atalay, “Benim Bakanlığım dönemimde de iki tane önemli düzenleme yaptık. Birincisi ilk kademe belediyeleri ve nüfusu 2 binin altında olan Belediyelerle ilgili düzenlemedir. İkincisi de Belediye Gelirleri ve İl Özel İdareleri Gelirleri Kanunu’dur. Bu kanunla da Belediyelerin gelirlerini ortalama yüzde 44, İl Özel İdarenin gelirlerini de ortalama yüzde 65 artırmış olduk. Yerel Yönetimlerin hem yetkilerini hem de kaynaklarını artırdık” dedi.

Yerel Yönetimlerin vatandaşlara en yakın yerde hizmet veren birimler olduğunu da kaydeden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Yerel Yönetimler, Merkezi idarenin vatandaşa uzanan eli ayağı, gözü kulağı. Dolayısıyla yerel yönetimlerimizin iyi hizmet üretmesini çok arzu ediyoruz.

Daha önce mahalli idarelerin gelir dağılımındaki tek kriteri nüfustu. Şimdi başka kriterler de getirdik. Umuyorum bu yeni imkanlarla daha fazla hizmet üretirler. Belediye Başkanımıza Malatya’daki başarılı hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, ziyaret sırasında İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a kayısı ile kayısı kristali hediye etti. Hediyelerin verilmesi sırasında Bakan Atalay, Malatya’nın bir başarı örneğinin de kayısıyı dünyaya maletmesi olduğunu söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız