SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Ölüm Mutlaka Araştırılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu eski başkanlarından, 2004 yerel seçimlerinde CHP'nin Malatya Belediye Başkan adayı olan Avukat Hayrettin Abacı, merhum hemşehrimiz 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün geniş araştırılması gerektiğini belirtti.

Mehmet Hayrettin Abacı, bürosunda düzenlediği basın toplantısında, "Hemşehrimiz Turgut Özal'ın 17 Nisan 1993'de Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde rahatsızlanarak apar topar götürüldüğü hastanedeki ölümü, aile bireylerinin, özellikle eşi Semra Özal'ın çok daha yoğun bir şekilde dile getirdiği söylemlere göre son derece kuşkucu bir görünüm göstermektedir" dedi.

Semra Özal'ın söylemlerine göre Özal'ın hileli yöntemlerle kasten öldürüldüğü, bir suikasta uğradığı ihtimali kanısının bütün dehşetiyle ortaya çıktığına dikkat çeken Mehmet Hayrettin Abacı, "Semra Özal, 4 Mayıs 2007 tarihli Sabah Gazetesi'nde yer alan haber içerinde,Turgut Özal'ın sefarette içtiği bir limonata ile öldürüldüğünü ileri sürüyor. Haberde özetle şunlar belirtiliyor: Merhum eşinin suikast sonucu öldüğüne ilişkin şüphelerini şöyle ifade ediyor: 'Özal, en son Türki Cumhuriyetlerine ziyaret
gerçekleştirdiklerini de hatırlatarak, büyük bir Türk Cumhuriyeti kurulması için eşinin orada bütün Türki Devletleri ile anlaşma yaptığını ifade etti ve 'En son Çin'e gidecektik ve orada ilan edecekti. Tabi, büyük bir Türk Cumhuriyeti kurulması, - ki bütün yeraltı zenginlikleri burada - büyük devletleri rahatsız etti. Rahatsız olabilecek çok gruplar vardı. Onların tesiriyle zannediyorum, bir gün sefaretteki kokteyle zorla götürüldü. İçtiği limonatadan şüphe ediyorum ben. İçki içmiyorsunuz diye size özel hazırladık deyip bir limonata getirmişler. O da hatır için içmiş. Aslında hiç sevmezdi." ifadelerine yer verdi.

Bu kadar açık ve net açıklamaya karşın nedense bu konuda tek bir dalın kıpırdamadığına parmak basan Abacı, "Olay hukuksal, özellikle kriminolojik bir araştırma ve soruşturmaya konu olmamaktadır ve olmamıştır. Biz Malatyalılar, Malatyamızın çocuğu olarak, en yakınının kuşku uyandırıcı söylemlerine, Özal'ın ölümünün nedeni üzerinde, etraflı, etkin bir araştırma ve inceleme yapılmasını, bunun sonuçlarına göre uluslararası boyutları da olabilecek bir soruşturma ve araştırma yürütülmesini ısrarla istemekteyiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız