SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Ölümler Cinayettir

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:56:10
Bu Ölümler Cinayettir
A- A+ PAYLAŞ

BU ÖLÜMLER CİNAYET.. SUÇLULAR YİNE AYNI..

Mustafa Bahadır ALTAŞ

SM. Mali Müşavir 

mba444@mynet.com  

Geçtiğimiz yıl bundan yaklaşık onbeş ay önce çevre yolunda meydana gelen bir trafik kazası sonrasında Yine Ölüm, Yine Çevreyolu, Suçlular Aynı “Belediye ve Karayolları” başlığı altında yayınlanan bir yazı kaleme almıştım. (http://www.malatyahaber.com /haber/buradaki-olumler-cinayet)

Oradan onca ay ve gün geçti değişen bir şey yok suçlular aynı mağdurlar farklı. Malatya geride bıraktığımız Perşembe günü yine benzer bir acı ile yüzleşti bu kez acının feryadı Türkiye’yi sardı, gülfidanları soldu. 

Malatya bugünlerde yasta, ateş düştüğü yeri yakıyor deseler de peş peşe gelen ölüm haberleri tüm Malatya’yı yakmaya yetti. 

Her ölüm bir ayrılıktır. 

Ölenin yaşı ne olursa olsun her ölüm erken ölümdür. 

Çünkü ölüm sevdiğini bir daha göremeyeceğin son gündür. 

Peki, bir şehirde bu ölümler yaşanırken bu konuda yetkili ve sorumlular ve bizler ne yapıyoruz? 

Bu vurdumduymazlık, bu duyarsızlık, bu adamsendecilik, bu yandaşçılık neden. Başta bu konuda görevliler olarak, bizlerin vazifesi ihmal ve vurdumduymazlıktan uzak, hiçbir eksiklik bırakmadan gerektiği gibi tedbir almak, tedbirden sonra da tevekkül etmek değilmidir.

Bu şehri yönetenler ve yönetiminde söz sahibi olanlar,

Büyükşehir Malatya’yı yönetmeye talip olanlar neredesiniz?

Malatya bu acıyı yaşarken, Sayıştay’dan denetim raporları gelmediği halde 'Malatya Milletvekili Sayın … Hanımefendi/beyefendi TBMM’de …… 2014 yılı bütçesi üzerine konuşma yapacak, her türlü aklama ve paklama dilek ve temennisinde bulunacaktır' anlamındaki mesajlarıyla bizleri taciz eden vekillerimiz nerede?

Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum (Hz.Ali) sözünde var olan güzelliği ve yüceliği, kendinde yok sayarak bir araya gelemeyen öğretmen sendikaları (Türk Eğitimsen-Eğitim Birsen-Eğitim İş-Eğitim Sen-Öğretmen Sen- Anadolu Eğitim Sen)  nerede? 

Mısır'dan Afganistan’a Güney Afrika’dan Venezuela’ ya kadar ilgili ilgisiz dünyadaki birçok olaya tepki veren sağcı/solcu tüm sendikalar ve sivil toplum örgütleri nerede? Bu gülfidanları, bu canlar sizden değil mi yoksa? 

Haber ajansları ve gazeteler “Malatya'da 5 öğretmen ağıtlarla uğurlandı” diye manşet atarken; göreve geldiği günden beri Malatya eğitimine katkı sunmamaktan öte hiçbir becerisi ve başarısı olmayan, Milli eğitim Müdürü nerede?

Bu acı haber “Yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak TIR’ın altına girdi.” şeklinde haber sitelerinde ve gazete manşetlerinde yer alırken, başına buyruk tavır ve davranışları ile her fırsatta Malatya’ya yapılacak hizmetleri geri plana koyan ve Malatyalılara inat şehrin girişine Karayolları 8.Bölge Müdürlüğü Elazığ afişleri asan müdür bey nerede? Karayolları bölge müdürlükleri - şube şeflikleri ne iş yapar? 

Karayolları doğal olarak suçu kabullenmiyor ve diyor ki “Sürücülerin de hava ve yol şartlarına göre hareket etmeleri çok önemli” peki o zaman Jandarma ve Bölge Trafik ne iş yapar? 

Yaklaşan seçim sürecinde her siyasiye, özellikle de iktidar mensuplarına gülücükler dağıtan bu şehrin Şoförler, Otomobilciler, Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanları nerede?

Sadece ve sadece görüntü ve muhabbet olsun diye başarısızlıkları her platformda tartışılan kurum ve kuruluşlara tebrik ve teşekkür ziyaretinde bulunan meslek kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz nerede? 

Sizler yarın de bu karayolları bölge müdürüne bu milli eğitim müdürüne de teşekkür ziyaretine gidecek misiniz? 

Bölgeden sorumlu Jandarma raporunda kazayla ilgili olarak  kayıtlara, "Sorumluluk bölgemizde meydana gelen trafik kazalarında (6) şahıs hayatını kaybetmiş, (10) şahıs yaralanmıştır." bilgisi düşülürken, 

Ve ben bir kez daha belirtmek istiyorum ki “Hata tekrarlanıyorsa bu hata olmaktan çıkar burada ihmal vardır sorumsuzluk vardır. Bu yaşanan ölümler bir cinayettir.”

Sayın Valim; artık sizinde Malatya adına bu vurdumduymazlık, bu duyarsızlık, bu adamsendecilik, bu yandaşçılık içerisinde içinden çıkılmaz bir hal alan duruma bir dur demeniz gerekmez mi?  

Büyükşehir Malatya’yı yönetmeye talip olan Sayın Belediye Başkanımız şehir merkezine sadece 25 km mesafede yaşanan bu elim olaya karşısında bu kadar çaresiz kalırken, yarın Malatya mülki idare sınırlarını kapsayan bir alanda şartlarda bu kadrolarla nasıl hizmet vereceksiniz?

Kayıtlara ölümlü ve yaralamalı basit bir trafik kazası olarak geçecek olan bu olayda hepimiz sorumluğumuzun vicdan muhasebesini yapalım.

Derya, 

Emine, 

Çetin, 

Alişan, 

Erhan öğretmenlerimiz, 

Sizlerde biliyorsunuz ki, 

Bizler sizleri unutsak da,

minik bedenlerindeki koca yürekli öğrencileriniz sizleri daima sevecekler ve sizleri hiçbir zaman unutmayacaktır.

Ruhunuz şad mekânınız cennet olsun.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız