SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Ölümler Yol Hatasından mı?

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:24:52
Bu Ölümler Yol Hatasından mı?
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya-Adana Karayolu’nun Doğanşehir Suçatı mevkiinde meydana gelen trafik kazaları ile ilgili iddiaları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın cevaplandırması talebi ile TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ile gündeme taşıdı. Ağbaba, kazaların, yola olması gereken yüzde 6’lık eğimin verilmemesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını Bakan Elvan’a sordu.

YOL  STANDARTLARA GÖRE DEĞİL Mİ? 

Milletvekili Ağbaba, önergesinin gerekçesinde,  Suçatı bölgesindeki eğimin yanlış planlandığı şeklindeki iddiayı dile getirerek, “Malatya-Adana Karayolu üzerindeki Suçatı Bölgesi'nde art arda meydana gelen trafik kazalarının önüne geçilememektedir. Şoförlerin ve bölge sakinleri yolun eğiminin yanlışlığı, yol kenarında bariyer olmaması, asfalt yapısının bozuk olması gibi sebeplerle sıklıkla trafik kazlarının meydana geldiğini, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini söylemektedir. En son 13 Aralık 2014 tarihinde Suçatı bölgesinde Meletderesi Köprüsü ile Yuvalı Mahallesi arasında meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştır” ifadelerini kaydetti.

YÜZDE 6’LIK EĞİM İDDİASI

Önergesinde Suçatı Bölgesinde son 10 yılda meydana gelen kaza sayısı ve kazalarda hayatını kaybeden kişi sayısını da soran Milletvekili Ağbaba, yüzde 6’lık eğim iddiasını, “Malatya-Adana Karayolu'nun Suçatı Bölgesi'nde, karayollarında olması gereken yüzde 6'lık eğimin olmadığı, bu sebeple araç kontrolünün kaybedilmesine sebep olduğu iddiaları doğru mudur?” şeklindeki soru ile Bakan Elvan’a yöneltti.

SATHİ KAPLAMA OLMADIĞI DOĞRU MU?

Milletvekili Ağbaba, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a şu soruları da yöneltti:

“-Sıklıkla kazaların meydana geldiği Meletderesi Köprüsü ile Yuvalı Mahallesi arasındaki bölgede sati kaplama olmadığı doğru mudur? Doğru ise, Karayolları Bölge Müdürlüğünün bölgeyi asfaltlayacak parası yok mudur?

-Her yıl çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği 500 metrelik bölgeye bariyer yapılması için daha kaç kişinin hayatını kaybetmesi gerekmektedir?”

SUÇATI’NDA 4 AYDA MEYDANA GELEN KAZALARDA 7 KİŞİ ÖLDÜ 

Suçatı mevkiinde 25 Ağustos 2014 ile 13  Aralık 2014 tarihleri arasındaki meydana gelen trafik kazalarında toplam 7 kişi hayatını kaybetti. Suçatı mevkiinde 2014 yılının Ağustos ile Aralık aylarında meydana gelen ve kamuoyuna yansıyan trafik kazaları şu şekilde; 

OTOMOBİL ŞARAMPOLE UÇTU 2 ÖLÜ, 2 YARALI: 13 Aralık 2014 tarihinde Suçatı mevkiinde 23 DD 192 plakalı otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu, otomobilde bulunan Mikail Çalışkan (30) ve Erol Durmuş (29) hayatını kaybederken, Mesut Ayaz ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralanmıştı.

TIR DEVRİLDİ 1 YARALI: 26 Aralık 2014 tarihinde Suçatı mevkiinde meydana gelen kazada Seyhan Aloğlu (40) idaresindeki yakıt tanker dorsesi takılı 01 CST 84 plakalı TIR, kontrolden çıkarak devrildi. Kazada tanker dorsesi boş olan TIR’ın sürücüsü yaralanmıştı.. 

AMBULANS KAZA YAPTI 3 YARALI: 26 Aralık 2014 tarihinde Suçatı mevkiinde meydana gelen kazada Adıyaman’dan Malatya’ya hasta nakli yapan 02 HC 763 plakalı ambulans kontrolden çıkarak devrildi. Kazada 1 sağlık görevlisi ile birlikte hasta ve hasta yakını olmak üzere toplam 3 kişi yaralanmıştı.  

MİNİBÜS DEVRİLDİ 7 YARALI: 22 Aralık 2014 tarihinde  Suçatı mevkiinde Malatya’dan Adıyaman’a gitmekte olan 44 HT 155 plakalı yolcu minibüsü devrildi. Kazada minibüste bulunan Dursun Yüce (48), Nurefşan Gültekin (21), Oktay Dertli (28), Abuzer Aktürk (29), Feride Özçakmak ( 47), Tülay Yüce ve İsrafil Y. (3) yaralandı.

KAMYON, YOLCU MİNİBÜSÜNE ÇARPTI 4 ÖLÜ, 4 YARALI: 30 Ekim 2014 tarihinde Suçatı mevkiinde meydana gelen trafik kazasında Malatya’dan Çelikhan’a gitmekte olan 44 KF 938 plakalı yolcu minibüsüne Çelikhan Belediyesi’ne ait 02 NA 371 plakalı kamyon arkadan çarptı. Kazada Ebubekir Acar (79), İbrahim Behcer (24) ve Hasan Kartal (56) ve Özlem Kaya hayatını kaybederken, aynı kazada 4 kişi ise yaralanmıştı.

DÜĞÜN ARACI KAZA YAPTI 1 ÖLÜ, 8 YARALI:  25 Ağustos 2014 tarihinde Suçatı mevkiinde meydana gelen kazada MH 55 YRO yabancı plakalı araç ile 44 LS 771 ve 72 AH 332 plakalı araçlar zincirleme trafik kazasına karıştı. Kazada Şükrü Aksu (54) hayatını kaybetti. Kaza da gelin Türkan Turhan (38), damat Hıdır Kadem (43) , Didem (20) ve Sedat (27) Turhan, Rıza Üçöz (45), Mikail Aksu (24), S.G (13) ve Altun Gezer (51) ise yaralandı.

ARŞİV FOTO: Suçatı mevkiinde meydana gelen trafik kazalarının bazılarından görüntüler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız