SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Önemli Bir Hizmet'

A- A+ PAYLAŞ

Valilik ve üniversite tarafından SODES kapsamında düzenlenen "Evde Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu"nun başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Konuya ilişkin olarak İnönü Üniversitesi'nden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Üniversitemiz, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile Valiliğimiz tarafından Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında düzenlenen "Evde Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu" nun açılış töreni yapıldı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu binasında gerçekleştirilen açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Evde Bakım, gerek teşhis ve tedavi sonrası bakım sürecinde, gerek kronik bir hastalığın takibinde, gerekse herhangi bir sağlık problemi olmaksızın koruyucu sağlık ve tetkik hizmetlerinin verilmesi süreçlerinde, ihtiyaç sahiplerine kendi ortamlarında sağlık bakımı hizmetlerinin verilmesidir. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu olarak Sosyal Destek Projesi (SODES)kapsamında “Evde Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu’” nu açmakla önemli bir hizmeti yerine getirmiş olacağız” dedi.

Türkiye’nin ilk Evde Hasta Bakım Teknikeri Bölümünün Üniversitemize kazandırılmasıyla, bakıma muhtaç insanlarımıza eğitimli teknikerler tarafından hizmet edilmesinin önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, “Günümüz koşullarında bakıma muhtaç insanlarımız ciddi sorunlar yaşamaktadırlar. Bir ailenin en yaşlıları önceleri yakınları tarafından bakılmakta ve tüm ihtiyaçları çeşitli güçlüklere rağmen karşılanmaktaydı. Günümüzde ise gerek yaşlılarımız gerekse bakıma muhtaç diğer insanlarımız bu konuda birçok mağduriyetler yaşamaktadırlar. Sadece bakım hizmetlerinin karşılanması değil aynı zamanda verilecek olan hizmetin profesyonel elemanlar tarafından sağlanması da son derece önemlidir. Üniversite olarak bu ve benzeri birçok projeyle ülkemiz ve memleketimiz insanına hizmet etmekte bizlerin asli vazifesidir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sosyal Destek Projesi (SODES) Kapsamında Düzenlenecek Olan "Evde Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu” nun verileceği sınıfların açılışı yapıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız