SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Öneriler Tartışılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Abdurrahman Yavuz, Malatya'da yeni yapılacak olan 850 yataklı hastanenin Şeker Fabrikası alanına yapılmasına halen karşı olduklarını ve bu konudaki önerilerin tartışılması gerektiğini ifade eti.

Mimarlar Odası Başkanı Abdurrahman Yavuz, "Hastanenin şeker fabrikasına yapılması konusundaki düşüncemiz aynı. Malatya'nın hastaneye ihtiyacı var. Ancak yapılacak yerinin biraz daha düşünülmesi gerekiyor. Şeker Fabrikası alanına 850 yataklı bir hastane yapılmasına bir kaç yönü ile karşıyız. Öncelikle hepimizin günlük yaşadığımız bir trafik sıkıntısı var. Beton alanına yapılacak bir otopark alanına ihtiyaç olacak. Yeşil alana ihtiyaç varken, kentimizi betona boğacağız. Hastane gibi yapılar her zaman bir çekim merkezidir. Hastane olayını bir fırsat olarak değerlendirmek gerekiyor. Malatya'nın gelişmesi için hep Beylerderesi'nin diğer tarafından bahsediyoruz. Bir öneri olarak hastane projesinin Beylerderesi'nin öbür tarafına alınmasının Malatya için daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu gibi öneriler tartışılmalı" dedi.

Küçük polikliniklerin mevcut hastane alanlarında kalmasını da önerdiklerini ifade eden Yavuz, "Malatya devlet Hastanesi ile Beydağı Devlet Hastanelerin yapım karşılığında TOKİ'ye verileceği belirtiliyor. TOKİ'ye verilecek olan 37 ve 40 dönümlük arazilerin üzerinde küçük poliklinik ve küçük operasyonların yapılacağı bölümler kalsın. Böyle bir öneride bulunuyoruz. Bu öneriler tartışılmalı. Biz halen hastane projesinin Şeker Fabrikası alanına yapılmasına şehircilik kuralları açısında karşıyız" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız