SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Önlemleri Alın

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Müdür Vekili Dr. Kemal Şener, yaptığı açıklamada domuz gribi, belirtileri, korunma yöntemleri ile ilgili bilgi vererek, vatandaşları uyardı.

Dr. Şener'in açıklaması şöyle:

"Pandemik Grip hastalığı (Domuz gribi A H1N1) insanlarda hastalığa yol açan viral bir hastalıktır. Hastalık ilk kez Meksika ve ABD’de görülmüş daha sonra ülkemizin de içinde olduğu birçok ülkede görülmeye başlamıştır. Domuz gribi (AH1N1) virüsü bulaşıcıdır ve insandan insana geçmektedir. Domuz gribi belirtileri diğer grip belirtilerine benzerdir. Bu belirtiler; başka bir nedenle açıklanamayan 38 0C geçen koltuk altı ateş veya ateş hikâyesi ile birlikte yaygın vücut ağrısı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, burun akıntısı, öksürük, solunum güçlüğü, kusma ve ishal gibi şikâyetlerden en az birinin olmasıdır.

İki yaşından küçük çocuklar, kronik hastalığı olanlar, gebeler ve 65 yaş üstündekilerin grip belirtileri ortaya çıktığında mutlaka bir hekime müracaat etmeleri gerekmektedir. Bunların dışındaki kişilerde grip belirtileri ortaya çıktığında evlerinde istirahat etmeleri, ancak genel durumda kötüleşme, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, 3 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusması olan vakaların beklemeden doktora müracaatları büyük önem taşımaktadır.

Vatandaşlarımızın bulundukları ortamı sık sık havalandırmaları, ellerini sık olarak su ve sabun ile iyice köpürterek en az 20–30 saniye yıkamaları, eller ile gözlere, burun ve ağza dokunmamaları, uzaktan selamlanılması gibi korunma tedbirlerine özenle riayet edilmesi gerekmektedir. Ayrıca grip belirtileri olan çocukların okul ve dershanelere gönderilmemesi büyük önem taşımaktadır.

Vatandaşlarımızın gerekli tedbirleri aldığı takdirde hastalığın taşınması ve bulaşması ihtimali azalacaktır. Bu nedenle yukarıdaki korunma tedbirlerine titizlikle riayet edilmesi hastalığın yayılmaması açısından önemlidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız