SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Oranlar Doğru mu?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:43:28
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının %3 faiz ile 1 yıl ertelendiğinin açıklanmasına rağmen, üreticilerden faize ilave olarak  % 2,5 komisyon ve % 1 sigorta bedeli alınmasının gündemde olduğunu belirterek “Zaten tabii bir felaketle karşı karşıya kalan ve hiçbir gelir kaynağı kalmayan küçük üreticilerden bu kadar yüksek oranda fark talep edilmesi sosyal devletin hangi ilkesi ile izah edilebilir?”diye sordu.

Malatya’da Mart ayının son günlerinde meydana gelen don olayının yansımaları devam ediyor. Üreticilerin borçlarının ertelenmesinin hiçbir sorunu çözmeyeceğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, alan bazlı desteğin ve üretici zararlarının karşılanmasının Hükümet tarafından gündeme alınması gerektiğini kaydetti. Ağbaba ayrıca, borç ertelemesindeki %3 faiz oranının komisyon ve sigorta bedeli adı altında %6,5’a çıkarılmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

“SOSYAL DEVLET NEREDE?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuyla ilgili bir soru önergesi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sundu. Ağbaba, Gıda ,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e “Malatya ilinde Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üretici sayısı kaçtır? Çeşitli sebeplerle ÇKS kaydı yaptıramayan üretici sayısı kaçtır? Çiftçi Kayıt Sistemine başvuru şartları nelerdir? Üreticilerin kayıt şartlarının zor olduğuna dair sitemleri haklı mıdır? Malatya ilinde Ziraat Bankasına borcu olan üretici sayısı kaçtır? Üreticilerin toplam borcu ne kadardır?Malatya İlinde Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan üretici sayısı kaçtır? Toplam borç miktarı ne kadardır?Üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının %3 faiz ile ertelendiğinin açıklanmasına rağmen, üreticilerden faize ilave olarak  % 2,5 komisyon ve % 1 sigorta bedeli alınacağı doğru mudur? Doğru ise, zaten tabii bir felaketle karşı karşıya kalan ve hiçbir gelir kaynağı kalmayan küçük üreticilerden bu kadar yüksek oranda fark talep edilmesi sosyal devletin hangi ilkesi ile izah edilebilir?sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız