SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Organize Bir Cinayet"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:44:31
A- A+ PAYLAŞ
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, ölümünün 3. yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesindeki mezarı başında anıldı. 
     
Behçet Oktay'ın ailesi, yakınları ve vatandaşlar, anma töreni için toplandıkları ilçe merkezindeki Taşhan'dan ellerinde Oktay'ın fotoğrafları ve büyük bir Türk bayrağı ile yürüyerek, ilçe mezarlığına gitti. Grup, Oktay'ın mezarı başında dua etti. 
     
Anma törenine katılan Behçet Oktay'ın kız kardeşleri Zeynep Oktay Demirci ve Şule Oktay da, ağabeylerinin mezarı başında dua okuyarak, gözyaşı döktü. 
     
Behçet Oktay'ın ağabeyi Nezih Oktay, burada yaptığı açıklamada, suçluların tek tek ortaya çıkarılarak, gerekli cezayı alıncaya kadar canları pahasına mücadele edeceklerini söyledi. 
     
Olayın, ''kurumsal bağlantıları olan organize bir cinayet'' olduğunu savunan Nezih Oktay, ''Oktay, karanlık güçlerce öldürülmüş bir kahramandır. Türkiye değerli bir evladını kaybetmiştir. Vatanı ve bayrağı uğruna şehit düşmüş, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü için canını vermiştir'' dedi. 
     
Nezih Oktay, anma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Oktay, avukatlarının kısa süre içinde olayla ilgili açıklamalar yapacağına inandığını kaydetti. Olayın cinayet olduğuna yönelik ellerinde somut delillerin bulunduğunu anlatan Oktay, ''Bu olayın hemen hemen yüzde yüz civarında cinayet olduğu aydınlandı. Ama maalesef birileri bu açılan dosyadan rahatsız ki tekrar bu dosyayı kapatmak istiyorlar'' şeklinde konuştu. 
     
Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, 25 Şubat 2009 tarihinde Dikmen Keklikpınarı Caddesi yakınlarında park halindeki aracında, silahla intihar girişiminde bulunmuş, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız