SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bir Skandal"

0
Güncellendi - 2017-08-03 05:18:14
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye’nin en büyük probleminin adalet olduğunu, 26 Ağustos’ta başlayacak olan Adalet Kurultayı’nda haksızlığa uğramış, mağdur olmuş insanların sesini bu kurultayda duymak ve seslerini çıkarmaya davet ettiklerini belirtti. Ağbbaba, Şanlıurfa’da Atatürk Anıtı'na yapılan saldırıya ilişkin olarakta , “Bir meczubun o anki refleksi ile yapılmış bir saldırı değildir.  Bu saldırı hükümetin, iktidarın yıllardan beri Mustafa Kemal Atatürk ve değerlerine hakaret etmesinden cesaretle yapılan saldırılardır.” dedi.

Ağbaba, CHP’li  Malatya Hekimhan Belediyesi’nde 5-6 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceği  7. Hekimhan Ceviz Maden ve Kültür Fetivali’nin tanıtım toplantısına katıldı. Ağbaba basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Ağbaba Adalet Kurultayı’na ilişkin olarak şunları belirtti:

“Türkiye’nin her yanında  mağduriyet yaşamış insanları kurultaya çağırıyoruz. Hangi haksızlık olursa olsun   geçimde adalet, yaşamda adalet, inançta adalet. Eğitimde adalet  bu konuda sadece fiziksel  olarak adaletsizliğe uğramış olanlar değil, tüm alanda adaletsizliğe uğramış olanları  çağırıyoruz. Türkiye’n8in e önemli probleminin adalet olduğunu düşünüyoruz.  Herkes bunu söylüyorum. AK Partilisi de CHP’lisi de MHP’lisi de. Herkes diyor ki   Türkiye’nin  en büyük problemi adalet diyor. Bunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu  Maltepe’de de söylemişti. Maltepe  son değil,  başlangıçtı demişti., o başlangıcın devamında  önce Adalet yürüyüşü  Meclis’teki oturma eylemi, konuşma eylemi. Devamında 26 Ağustos’ta  başlayacak Çanakkale’de Adalet Kurultayı yapacağız. Burada çıkan sonuçlar Türkiye’deki herkesin ortak düşüncesi olacak.  Herkesin  Türkiye’deki beklentisini ortaya koyan bir kurultay olacak. Yine parti  bayrağı kullanmayacağız.  Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile Adalet yazan dövizler kullanılacak. Türkiye’de haksızlığa uğramış, mağdur olmuşların  bu kurultayda seslerini duyurmaya, seslerini  çıkarmaya davet ediyoruz.”

Ağbaba, Şanlıurfa Siverek’te  Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıya ilişkin olarakta şunları belirtti:

“Atatürk’e yapılan saldırı bir meczubun o anki refleksi ile yapılmış bir saldırı değildir.  Bu saldırı hükümetin, iktidarın yıllardan beri Mustafa Kemal Atatürk ve değerlerine hakaret etmesinden cesaretle yapılan saldırılardır.

Dünyanın hiçbir ülkesinde kurucu değerlere küfredilmez. Kurucu değerler bu kadar aşağılanmaz. AKP’nin resmi tarih yazarı, resmi olarak belediyenin ve kendisinin desteklediği, Malatya dahil kitap fuarlarında yüzbinlerce kitaplarını dağıtmış olduğu fesli Mısırlıoğlu gibi tarihçiler çıktı. Ne diyor, ‘Keşke Türkiye’yi Yunanlılar işgal etseydi’ diyor. Bir başka tarihçi bizim vergilerimizle para ödediğimiz kanallarda Atatürk’ün annesine hakaret ediyor.  Sokakta bu lafları birbirimize söylesek ortada namus meselesi olur. Bir başkası Atatürk’le ilgili ağıza alınmayacak küfürler ediyor. Bir ay kaçıyor, 4 gün gözaltına alınıyor, sonra serbest bırakılıyor. Bunlar bilinçli olarak bu değerlere saldıran örgütlü sistemli bilinçli hareket.  Bu hareketin siyaseti AKP, sözcüsü Mısırlıoğlu, palalısı Urfa’daki saldırgandır. Onun görevi heykele palayla saldırmak.  Sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret etti diye 14 yaşındaki çocuğu bulup gözaltına alıyorlar ama Atatürk’ün annesine açıkça küfür eden insanlar bugün aramızda geziyor. Bu insanlar AKP’li belediyelerden destek alarak konferans vermeye etkinlik yapmaya devam ediyorlar. Bu örgütlü bir harekettir.”

“BU BİR SKANDAL”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Ulaşım-Sen Malatya Şubesini  de ziyaret etti. Başkan Önder Akgün’ü ziyaretinde hükümet ile memurlar arasındaki toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili konuşan Ağbaba, yetkili sendikanın kendi üyelerine başka, diğer sendika üyelerine başka ikramiye istemesini skandal olarak yorumladı. Ağbaba ziyaretinde şu açıklamalarda bulundu;

“Bir toplu sözleşme süreci başlıyor. Yetkili sendika Memur-Sen geçtiğimiz dönem yapılan toplu sözleşmelerde hükümetin imzaladığı birçok karara uymadığı halde, maalesef buna çok itiraz olmamıştı.

Şimdi hükümetten 2018 ‘in birinci 6 ayı için yüzde 10, ikinci altı ayı için yüzde 6 oranında zam talep ediyor. Herhalde hükümet kendi memurunu sendika başkanı yapsa bu kadar az teklif edemezdi. Enflasyonun altında zam teklif ediliyor. Bu sözleşmede skandal kararlar var. Talepler arasında, ‘Toplu sözleşme ikramiyesinin 77 TL’den 102 TL’ye yükseltilmesine ve yetkili sendikaların üyelerine bir kat artırımla 204 TL ödenmesini teklif ediyoruz’. Yetkili Memur-Sen üyelerine 204 TL, Kamu-Sen'e ve KESK’e 102 TL isteniyor. Bu skandal bir şey. Başka bir madde de diyor ki, ‘Kamu yemekhanelerinde ve kamuya hizmet alımlarında helal gıda sertifikası şartı uygulansın, kamu görevlilerinde yemek ücretlerinde artış yapılmasını istiyoruz’ diyor. Yani her şeyi doğru yapmış, altta helal gıda diyor. Helal olması için önce ayrımcılık yapmamak lazım. Benim sendikaya üye değil diye Kamu-Sen'in, KESK’in üyelerine 102 TL toplu sözleşme ikramiyesi, Memur-Sen'in üyelerine 204 TL isteniyor. Bu helal değil, bu haram. Yemeği helal yapmakla helal yemiş olmazsın. Önce sözleşmeyi doğru yap. Sonuçta o verilen paralar buradaki insanların da oradaki insanların da cebinden çıkan paralar. Bunun son derece yanlış olduğunu söylemek istiyoruz. Taleplerde skandal maddeler var.

Keşke sorunlar sadece memurların toplu sözleşmesi ile ilgili olsa. Ama artık temel problemler var. OHAL ile birlikte, FETÖ ile ilgisi alakası olsun olmasın insanlar meslekten atıldı. Sizler de biliyorsunuz ki FETÖ'nün önünden geçmemiş, o yapının içerisine girmemiş insanlar bile maalesef mağdur edildi. Memurun işten atılma kriteri nedir, okuluna çocuğunu yazdırması, bankasında hesap açtırması değil mi. Bunlardan dolayı insanlar meslekten atılıyor. Bunu uyguluyorsun gariban devlet memuruna. Gel bunu siyasete de uygula, siyasetçiye de uygula.

Bu darbe bize liyakatin önemini gösterdi ama maalesef akıllanmış değiller. Bakın bu devletin topyekun teslimidir. Kimi sınav var giriyorsun 100 puan alıyorsun, ardından mülakata giriyorsun ‘Reis senin için ne anlam ifade ediyor?’ sorusunu soruyorlar. ‘Tarık Akan ne anlam ifade ediyor?’, ‘Hangi köşe yazarı okuyorsun?’  diye soruyorlar. Bir taraftan OHAL KHK’ları ile muhalif insanları meslekten uzaklaştırıyorlar, bir taraftan da yeni alınacak memurların sadece AKP’li olması ön şartını getiriyorlar. AKP’li olmayan kimsenin, öyle sıradan AKP’ye oy verenler de değil, AKP’nin üst kesiminde olmayan kimsenin işe girmesine izin verilmiyor. Bu darbe girişimi bize liyakatın önemini gösterdi. Liyakat olmuş olsaydı bu darbe girişimi olmazdı. Liyakat olsaydı Meclis’e bomba atılmazdı. Liyakat olsaydı Boğaz Köprüsü'nde insanlar kurşuna dizilmezdi.

FETÖ gönderildi, şimdi başka cemaat getiriliyor. Cemaatler olsun mu, olmasın mı, bu başka bir tartışma konusu. Ama cemaate devlet teslim edilmez. Cemaate devlet demiryollarını teslim edersen ne olur, liyakatı olmayan biri gider kaza yapar. Sağlık Bakanlığı’nda falan cemaat, İçişleri Bakanlığı’nda falan cemaat, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde başka cemaat hakimiyet kuruyor. Bunlar doğru değil."

TKDK BAŞARILI İŞLERE İMZA ATIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti. Ağbaba, Malatya tarım ve hayvancılıkta önemli bir kent olduğunu belirterek “ TKDK tarım ve hayvancılığın gelişmesi, istihdamın artırılmasında başarılı işlere imza atıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yöneticileriyle birlikte Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret ederek, il koordinatörü Murat Tunç’tan kurum çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Tunç ziyaretten duyduğu memmuniyeti dile getirerek, kurum  faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Avrupa Birliği fonlarından kırmızı et üretimi, kanatlı et üretimi, balıkçılık, arıcılık gibi alanlarda destek verildiğini söyleyen TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç hedeflerinin Malatya’nın tarımsal ve havyasal üretimine katkı olduğunu kaydetti.

“Genç bir kurum genç bir kadro” diyerek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya için başarılı işlere imza atıyorsunuz. Malatya, hem hayvancılık hem de tarımsal üretim anlamında önde gelen şehirlerden biri. Malatya aynı zamanda şanslı bir şehir,toprağa ne ekerseniz  o yetişiyor.Tarımın hayvancılığın standartlarının artması, dünya standartlarında üretim yapılması hem üretenler hem de Malatya ekonomisi için önemli.” Dedi.

TKDK da Malatya’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerime destek oluyor.Hem ekonomiye hem de istihdama önemli katkıları var.Malatyalı üreticilere çağrı yapıyoruz. TKDK’nın desteklerinden yararlanmaya davet ediyoruz. Malatya’da tarım ve hayvancılık da gözle görülür bir gelişmeye katkı sunuluyor. Kurumun bu süreçte önemli desteği var. Katkılarınız için teşekkür ediyoruz. Başarılı işlere imza atıyorsunuz. Malatyalıların da bu desteklerden yararlanmasını diliyoruz.Malatya’da resmi rakamlara göre 30 binin üzerinde işsiz var. Resmi olmayan rakamlar bunun 2-3 katı.Bu kadar işsizin olduğu bir şehirde tarımın desteklenmesi, genç çiftçilerin üretime katılımlarının  sağlanması Malatya’nın istihdamı için değerlidir ”şeklinde konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MalatyaSevdalisi (6 yıl önce)
    Adalet İstiyoruz SAYIN VEKİLİM AĞBABA Konteyner Kent Çalışan Sayısı 470 Kişi 320 Kişi İşten Çıkaracaklar Eylül Ayı Sonunda Bu Konuya Şehrimizin Amirleri Olarak El Atmanızı Burada Çalışan İşçi Kardeşlerinize Taşeron Kardeşlerinize Sahip Çıkmanızı Bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla