SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Örnek Bir Tesis.."

A- A+ PAYLAŞ
 
Doğanşehir ilçesine bağlı Gövdeli beldesinde yaklaşık 12 kilometre uzunluğundaki sulama suyu kanalı yapılan tören ile hizmete girdi. 
 
Gövdeli Belde Belediyesi ile Malatya İl Özel İdaresi'nin işbirliği ile başlatılan proje tamamlanarak kanalın hizmete açılması törenine Vali Ulvi Saran, Doğanşehir Kaymakamı Barboros Baran,  AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçe Kaymakamı Eyüp Fırat, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Gürkan Küçükparlak, Emniyet Müdürü Kadir Karakuş, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Gövdeli Belde Belediye Başkanı Bayram Kaya, Belde Belediye Başkanları, Doğanşehir Eski Belediye Başkanı Hanifi Bayram, iş adamı Vahap Küçük, il genel ve belediye meclisi üyeleri, AKP Malatya ve Doğanşehir teşkilatı, İl Özel İdare çalışanları ve Gövdeli Beldesi halkı katıldı. 
 
Vali Ulvi Saran, 12 kilometre uzunluğunda sulama suyu kanalı açılışında yaptığı konuşmasında, "Hayatın kaynağı olan suyu bereketin kaynağı olan toprak ile buluşturarak, bundan sonra Allah izin verdiği sürece uzun bir dönem hizmet verecektir. Verimi artıracak insanların yüzünü güldürecek ciddi bir hizmeti ciddi bir yatırımı gerçekleştirenlere emeği geçenlere teşekkür ederim. İl Özel idaresi ve Gövdeli Belediyesinin fedakar ve samimi çalışmalarıyla gerçekleştirildi. Esasen hizmetin gerçekleşmesi ile ilgili
programın yürütmesi bir yana özellikle çok uygun fiyatlarla uygun maliyet rakamları ile gerçekleşmesi üzerinde ne kadar önemli olduğunu bilmek gerekir. Toplam 1 milyon 800 bin TL olan böyle önemli bir yatırımın yarıdan daha az bir rakamla gerçekleştirilmiş olması, 800 bin TL civarında bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği ve katkısı geçen Gövdeli Belediyesi ve İl Özel İdaremiz için son derece önemli bir başarı aynı zamanda tüm Malatya ya örnek teşkil edecek bir tesistir" ifadelerini kullandı. 
 
AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, "Görev en büyük hizmet insanlara verilecek hizmettir. Sayın Başbakanımızın ilk geldiği günden bugüne kadar tek yapmaya çalıştığı olay bu milletin mutlu olmasıdır. Bu milletin çorbasının kaynamasıdır, Bu milletin arazisinin sürülmesidir ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde KÖYDES ve BELDES diye bir şey yoktu. Bizim dönemimizde bunlar geldi. Küreselleşen dünyada üç şey önem kazanıyor enerji,su ve toprak bu kaynaklar kısıtlı ve sınırlı bu kaynaklarımızı en
verimli şekilde kullanmak zorundayız" dedi. 
 
Gövdeli Belde Belediye Başkanı Bayram Kaya da konuşmasında, "Bu işbirliğinden devletimiz bir milyon TL tasarruf sağlamıştır. Biz bu projede İl Özel İdaremizin üstlendiği yükün daha ağır olduğunu takdir ediyor haklı gururunu alkışlıyoruz. Gövdeli 2 bin 500 nüfusu ile geçimini tarıma dayalı sürdürmekte olan Malatya'nın Güneybatısındaki son beldesidir. İlginçtir Gövdeli halkı sulama suyunu yine bu akarsuyun kasabanın içinde geçtiği noktalarda motopomplarla alıyordu ve elde ettiği mahsul gelirinin büyük bir
kısmını enerji gideri olarak elektrik kurumuna ödüyordu. Şuanda aynı su cazibe ile arazilerimize ulaşmakta bu hayal gerçekleşmiş oldu" diye konuştu. 
 
Konuşmalardan sonra emeği geçenlere Gövdeli Belediyesi tarafından plaket takdimi yapıldı. Daha sonra sulama suyu için yapılan kanalın açılışı yapılarak sulama suyu kanala bırakıldı ve yemek programından sonra tören sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız