SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Örnekleri Üzüntüyle İzliyoruz''

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Malatya'da "parti- devlet işi" karmaşasının yeni örneklerle devam ettiğini öne sürdü ve bu durumdan rahatsız olduklarını söyledi.

Ekici, son olarak Darende ilçesindeki bir okul temeli atma töreninde, partili sıfatından başka bir görevleri olmayanların da konuşturulduğunu öne sürdü. MHP il başkanı, yaptığı basın toplantısında şu iddialarda bulundu:

"AKP iktidarıyla başlayan devletin kurumsal yapısını çökerterek zafiyete uğratma, bunu yaparken siyasi itibar elde etme, her geçen gün yapılan usülsüz siyasi kadrolaşma ile meşru hale getirilmektedir. Göreve gelen kişiler kendilerini devletin bürokratı yerine parti bürokratı gibi göstermeye başlamışlardır.

Geleneği olan ciddi kurumlar kuşatma altına alınmaktadır. Bunun örneklerini üzülerek ilimizde de sıkca yaşamaktayız.

Geçtiğimiz günlerde AKP kongresinde tv’lere mesaj verir gibi görüntü veren daire müdürleri görmüştük. Yetkililere basın yoluyla suç duyurusunda bulunarak işlem yapılmasını istememize rağmen bugüne kadar herhangi bir soruşturma başlatılmamıştır!...

Ve bu duyarsızlık kurumlarda iktidar partisine yakın görünme furyasını adeta körüklemiştir.

Yine sayın başbakanın ilimize gelişinde milli eğitim ve bazı kurumlar ,okul müdürlerini ve şube müdürlerini arayarak mitinge katılmalarını istemişlerdir.

Her müdür başbakanı karşılayıp mitinge katılmak zorundamıdır ?..

Tatil günü olmamasına rağmen devlet memurları mitinge zorlanmışlardır. Bu örnekler son zamanlarda yapılan kadrolaşmayla kanunları uygulaması gerekenler ,kanunların ihlal edilmesini görmezden gelmektedirler.

Geçtiğimiz gün Darende ilçemizde bir temel atma törenin de aynı ciddiyetsizlik yaşanmıştır.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlığın organizasyonuyla yapılan temel atma töreninde parti sıfatının dışında hiçbir sıfatı olmayan kişiler kürsüye davet edilerek devlet erkanı’nın da bulunduğu bir yerde parti propagandası yaptırılmıştır.

Devletin ciddi kurumlarının siyasetle ve özellikle iktidar partisiyle bu kadar içli dışlı olması Malatyalı hemşerilerimizi rahatsız ettiği gibi bizleride rahatsız etmektedir.

Devlet kurumları siyasi partilerin propaganda yapacağı icra organları değildir. Her partiye her vatandaşa eşit davranmak zorundadır. Bu vesile ile yetkilileri bir kez daha yasaları uygulamaya davet ediyorum…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız